ua en ru

Генпрокуратура за порушення при складанні адмінпротоколів притягнула до відповідальності 23 чиновника

За результатами розгляду подання Генеральної прокуратури України щодо усунення порушень вимог законодавства, за порушення вимог закону при складанні протоколів про адміністративні правопорушення до відповідальності притягнуто 23 посадових особи, у тому числі 15 керівників територіальних органів інспекції (один з них звільнено) і 8 посадових осіб центрального апарату. Про це повідомив начальник відділу Генпрокуратури Сергій Мотрич, передає прес-служба ГПУ.

"В діяльності переважної більшості інспекцій порушуються вимоги закону при складанні протоколів про адміністративні правопорушення. Також у постановах у справах про адміністративне правопорушення допускається посилання на недійсні нормативні акти", - сказав Мотрич.

Приклад начальник відділу привів дії посадових осіб інспекції в Житомирській області, які в 60 нинішніх постановах, обґрунтовували свої повноваження недіючими на сьогодні норм законодавства.

Під час перевірок, додав Сергій Мотрич, було встановлено, що посадовими особами інспекції не вирішувалися питання про відшкодування шкоди, заподіяної адміністративними правопорушеннями.

Серед правопорушень були і такі, коли штраф не платить особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, а підприємство, на якому вона працює.

За його словами, такі факти виявлені в діяльності посадових осіб інспекцій у Волинській, Рівненській, Миколаївській, Харківській та Чернівецькій областях.

Як повідомив Сергій Мотрич, крім зазначених, були встановлені порушення вимог законодавства при видачі сертифікатів якості зерна та продуктів його переробки.

Підсумовуючи, начальник поінформував, що в цілому за документами реагування органів прокуратури поточного року до дисциплінарної відповідальності притягнуто 320 посадових осіб органів інспекції.