ua en ru

General Motors відкладе рішення долі Saab до кінця грудня 2009 р.

General Motors відкладе рішення долі швейцарського автоконцерну Saab до кінця грудня 2009 р. таке рішення ухвалила рада директорів GM на сьогоднішньому засіданні, повідомляє Associated Press.
За заявою керівництва GM, компанія розглядатиме заявки на купівлю свого підрозділу Saab в кінці грудня. Можливих покупців компанія поки не називає. Якщо відповідний варіантів не буде знайдено, Saab буде закритий - в цьому випадку 4,5 тис. людей втратять роботу.
Нагадаємо, що 16 червня ц.р. найбільший в США виробник автомобілів General Motors Corp. і шведський консорціум Koenigsegg Group AB - виробник спортивних автомобілів - підписали меморандум про взаєморозуміння з продажу Koenigsegg Group компанії Saab Automobile AB. Проте в листопаді ц.р. Koenigsegg відмовився від угоди з GM з придбання у американської корпорації Saab.
В рамках реструктуризації боргів GM розпродає частину брендів, що належать йому. Так, 2 червня ц.р. GM підписав меморандум про взаєморозуміння з покупцем бренду Hummer. Також продажу підлягають бренди Saturn (на який в даний час претендують 16 покупців) і Saab. Раніше представники GM повідомляли, що на Saab претендують три потенційні покупці.