ua en ru

General Motors прийме в штат 3 тис. співробітників Hewlett-Packard

General Motors прийме в штат 3 тис. співробітників Hewlett-Packard. Правочин є вигідною для обох компаній, так як HP намагається провести реструктуризацію свого бізнесу і скоротити витрати, а GM відмовляється від аутсорсингу і розраховує проводити технологічні дослідження власними силами, повідомляє телеканал "Росія 24".

Фахівці комп'ютерної компанії вже давно працюють на General Motors. Тепер автовиробник може запропонувати їм постійне місце роботи в одному з "інноваційних центрів" в Мічігані і Техасі. Операція буде завершена протягом шести місяців.

Сьогодні General Motors самостійно проводить лише 10% досліджень в сфері IT. У загальній складності GM збирається забезпечити роботою 10 тис. осіб для заміщення аутсорсингу. За словами менеджерів компанії, в кінцевому рахунку це дозволить зменшити витрати на розробку нових технологій і підвищити загальну ефективність бізнесу.

Якщо ж говорити про конкретну угоду з Hewlett-Packard, то вона буде з точки зору фінансових витрат "нейтральною". Ринок позитивно відреагував на новину про угоду GM і HP. Акції компаній за підсумками торгів вийшли в невеликий плюс.

Читайте також: General Motors відмовиться від аутсорсингу