ua en ru

Гендиректором "Укрспецекспорту" призначений Олександр Коваленко

Генеральним директором ДП "Укрспецекспорт" призначений Олександр Коваленко.

Генеральним директором ДП "Укрспецекспорт" призначений Олександр Коваленко. Відповідне рішення прийняв генеральний директор ДК "Укроборонпром" на підставі указу № 9-К від 28 січня 2014 р.

Коваленко призначений на посаду 28 січня 2014 р. на невизначений строк.

Коваленко не володіє акціями "Укрспецекспорту" . До призначення на посаду з 10 липня 2013 р. до 27 січня 2014 р. він перебував на посаді в.о. гендиректора "Укрспецекспорту".

"Укроборонпром" є недавнім утворенням у структурі оборонно-промислового комплексу України. 30 грудня 2010 р. Президент України Віктор Янукович підписав Указ "Про заходи щодо підвищення ефективності діяльності оборонно-промислового комплексу України", в якому доручив Кабміну створити державне господарське об'єднання "Укроборонпром" з державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами. Згідно з цим указом, генеральний директор "Укроборонпрому" призначається на посаду за поданням прем'єр-міністра і звільняється з посади Президентом України. Вже 4 січня 2011 року Кабмін прийняв постанову "Про створення Державного концерну "Укроборонпром".

Цим указом до складу "Укроборонпрому" була включена держкомпанія "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства. На початку 2011 р. уряд України включив до складу "Укроборонпрому" 6 підприємств бронетанкової галузі. Всього до складу концерну входить 125 підприємств ОПК України.