ua en ru

Гендиректор СОТ пообіцяв сприяти багатостороннім торговельним переговорам між країнами

Новий генеральний директор Всесвітньої торговельної організації (СОТ) Роберто Азеведо, виступаючи в понеділок, 9 вересня, на спеціальному засіданні Генеральної ради організації з інавгураційною промовою, пообіцяв посприяти багатостороннім торговельним переговорам. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Азеведо зазначив, що у світовій економіці безперервно відбуваються зміни. Безліч економічних суб'єктів докладають активних зусиль для виходу з кризи, причому деякі з них навіть демонструють динамічне зростання. На цьому тлі відзначається формування нових торговельних відносин, які роблять важливість ролі СОТ все більш очевидною.

"Багатостороння система торгівлі незмінно служить гарантією оптимальної боротьби з протекціонізмом і самим потужним стимулом зростання, відновлення та розвитку економіки", - сказав Азеведо.

Він зазначив, що затягування багатосторонніх торговельних переговорів зробить негативний вплив на роботу СОТ в інших напрямках.

"Нам потрібно надати новий імпульс переговорам. Це дуже важливо. Ми повинні послати світу чіткий сигнал - СОТ зможе досягти домовленостей про багатосторонньої торгівлі", - заявив він, додавши, що успіхи засідання міністрів торгівлі країн-членів СОТ, яке пройде на Балі, будуть мати важливе значення.

Нагадаємо, постійний представник Бразилії при СОТ та інших міжнародних економічних організаціях Роберто Азеведо 1 вересня офіційно очолив Всесвітню торговельну організацію (СОТ). Він змінив на цій посаді француза Паскаля Ламі, мандат якого закінчився 31 серпня 2013 р.