ua en ru

Генасамблея ООН з ініціативи Туркменістану прийняла резолюцію про стабільний транзит енергоносіїв

На 82 пленарному засіданні 67 сесії Генеральної асамблеї ООН в м. Нью-Йорку 17 травня 2013 р. за ініціативою Туркменістану було прийнято резолюцію щодо стабільного транзиту енергоносіїв, спрямовану на розвиток міжнародного співробітництва у сфері забезпечення надійного транспортування енергоносіїв на міжнародні ринки. Про це повідомило державне інформаційне агентство Туркменістану (TDH)

Співавторами документа виступають понад 70 країн.

Дана резолюція, ініційована Президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим, по суті, заклала основи для створення та функціонування Міжнародної експертної групи ООН, головною метою якої стане розробка нового міжнародно-правового механізму щодо забезпечення глобальної енергобезпеки.

Туркменістан, будучи одним з великих постачальників енергоресурсів і володіє величезними запасами вуглеводневих ресурсів. У ході презентації Резолюції на засіданні Генеральної асамблеї ООН було підкреслено, що забезпеченням доступу до базових енергоресурсах є ефективне і надійне транспортування енергії між країнами, регіонами та континентами.

Читайте також: Обсяг імпорту газу в 2013 р. може бути знижений до 30-32,5 млрд куб. м, - Ставицький