ua en ru

Geely уклав угоду з Ford про продаж Volvo Cars за 1,8 млрд дол.

Один з найбільших в Китаї незалежних автовиробників - компанія Zhejiang Geely Holding Group - уклала сьогодні угоду з американським концерном Ford Motor Co. на покупку належної Ford шведської Volvo Cars за 1,8 млрд дол. З відповідною заявою виступили сьогодні офіційні представники Volvo, передає Associated Press.

За умовами операції в Volvo будуть збережені близько 4 тис. робочих місць з нинішніх 20 тис. Остаточне завершення операції очікується в III кварталі 2010 р. У шведській компанії сподіваються, що з новим власником Volvo Cars вийде на новий - китайський ринок збуту автомобілів після фінансових складнощів.

Zhejiang Geely - материнська компанія Geely Automobile і один з найбільших китайських виробників автомобілів - почала свою діяльність в 1986 р. з виробництва холодильників. У 1992 р. Geely почала випускати комплектуючи для мотоциклів, а в 1994 р. приступила до збірки власних мотоциклів. За подальші два роки компанія виробила більше 200 тис. мотоциклів і моторолерів. Виробництвом автомобілів Geely зайнялася в 1998 р., а в 2003 р. почала поставляти свої автомобілі на експорт.