ua en ru

Газопостачання Севастополя по газопроводу "Сімферополь-Севастополь" 7-8 серпня буде призупинено у зв'язку з ремонтом

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" у вівторок, 7 серпня, почне вогневі роботи на газорозподільній станції "Холмівка" магістрального газопроводу "Сімферополь-Севастополь", і подача природного газу по магістралі у бік Севастополя буде тимчасово призупинена. Роботи триватимуть два дні - 7 і 8 серпня, повідомили в прес-службі "Чорноморнафтогазу".

У ці дні подача газу в регіон буде здійснюватися по газопроводу "Передове-Севастополь" - другий магістралі, по якій відбувається постачання Севастополя природним газом. На час проведення робіт тиск природного газу в ньому буде максимально збільшений для того, щоб зниження обсягу природного газу, що поставляється в Севастополь, звести до мінімуму, якщо не повністю виключити.

Як повідомив заступник голови правління компанії Василь Рогатин, час робіт обрано не випадково: "Влітку відбувається мінімальне споживання газу. Тому вплив на споживачів буде мінімальним".

Роботи на ГРС "Холмівка" проводяться в рамках реконструкції ГРС. Завдяки їй з'явиться можливість збільшити подачу природного газу в севастопольський регіон. Зараз там йде газифікація сіл, і споживання газу в найближчому майбутньому зросте, відзначили в "Чорноморнафтогазі".

"Реконструкцію газорозподільної станції ми плануємо почати в цьому році, - повідомив Рогатин і уточнив: "По закінченню проекту ми зможемо збільшити подачу природного газу в севастопольський регіон до тих обсягів, при яких поява нових споживачів не позначиться на газопостачанні вже діючих".

Нагадаємо, що газопостачання Севастополя здійснюється по двох паралельних магістральних газопроводах "Сімферополь-Севастополь" і "Передове-Севастополь", сполученим перемичкою (до ГРС "Холмівка"), яка при необхідності дозволяє вирівнювати тиск між тупиковими магістралями.

Нагадаємо, в кінці квітня було призупинено газопостачання по газопроводу "Ялта-Алушта" у зв'язку з ремонтом.