ua en ru

На газопроводах "Харківміськгазу" за рік виявили більше 100 витоків

Щорічно службою технічного обстеження газопроводів ПАТ "Харківміськгаз" виконується комплексне приладове обстеження понад 1,3 тисяч км підземних газопроводів, що становить 30% від їх загальної кількості. Протягом 2015 року спеціалістами служби виявлено понад 100 витоків газу на підземних газопроводах, повідомляє прес-служба компанії.

За даними прес-служби, завдяки сучасному обладнанню значно скорочується час пошуку витоків газу, досить точно визначаються місця витоків, що дає можливість зменшувати ВТВ, витрати на відновлення асфальтобетонних покриттів та використання паливно-мастильних матеріалів.

Проаналізувавши можливі причини виявлених дефектів, а це може бути і пошкодження ізоляції, і небезпечна дія блукаючих струмів, і корозійно-активні грунти, фахівці своєчасно вживають заходи по ремонту таких ділянок газопроводів, заявили в компанії.

"Оскільки дані роботи відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, цей вид робіт виконується кваліфікованими фахівцями, які проходять навчання і перевірку знань, а деякі з них навіть в спеціалізованих навчальних центрах та отримують допуск до робіт і Сертифікати фахівців. Всі прилади і устаткування, які задіяні при КПО, проходять періодичну повірку", - сказала заступник голови правління - головний інженер ПАТ "Харкьковгоргаз" Яна Шувалова.