ua en ru

ДАІ пропонує підвищити відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані, що призвело до ДТП без тяжких наслідків.

Державна автоінспекція України підготувала і подала на розгляд Верховної Ради України законопроект, який передбачає підвищення відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані, що призвело до ДТП без тяжких наслідків. Про це заявив начальник департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць сьогодні на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, пропонується підвищити штрафні санкціі в розмірі 500-600 прожиткових мінімумів, що складає на сьогодні 8-10 тис. грн, або позбавлення права керування транспортним засобом на термін до 3 років.

Також ДАІ України закликає судові органи бути менш ліберальними, виносячи покарання водіям, які скоїли порушення, яке загрожує життю і здоров'ю людей; або водіям, які перебували за кермом у нетверезому стані. «Судові органи, нажаль сьогодні ліберально ставляться до порушників (ПДД), які загрожували життю і здоров'ю людей... також суди не зовсім адекватно розглядають справи за керування у нетверезому стані», - сказав він.
Він зауважив, що на сьогодні на розгляді перебуває приблизно 100 тис. таких справ і виноситься менше 10% постанов судами, про позбавлення прав за керування в стані сп'яніння.
В контексті цього, начальник ДАІ України зауважив, що якщо в минулому році після введення в дію нових санкцій покарання, в Україні за добу реєструвалося приблизно 800 осіб, які керували авто у нетверезому стані, то зараз «побачивши безкарність, таких порушень фіксується понад 2 тис.».