ua en ru

Г.Суркіс: М.Маркевич і Ю.Калітвінцев розділяють мою позицію відносно того, що в рідній країні потрібно перемогти на Євро-2012.

Україні потрібно перемогти на чемпіонаті Європи в 2012 р. Про це заявив сьогодні на брифінгу з нагоди призначення нових тренерів збірною України з футболу президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені імпонує, що і Мирон Маркевич, і Юрій Калітвінцев розділяють мою позицію відносно того, що в рідній країні потрібно перемогти на чемпіонаті Європи, що сьогодні потрібно грати в такий футбол, який приносив би задоволення як уболівальникам, так і самим футболістам і при цьому не забувати про результат", - сказав Г.Суркіс.

Г.Суркіс також заявив, що сплав досвіду М.Маркевича і молодості і здібностей Ю.Калітвінцева дасть можливість в недалекому майбутньому не ставити під сумнів сьогоднішній вибір виконкому ФФУ, а також не змусить "нас жалкувати, що ми не пішли шляхом Росії і не запросили іноземного фахівця".

"Я хочу бачити на чолі збірної тренера-українця, який суміщає цю посаду з тренерством у футбольному клубі "Металіст", а не наставника ФК "Челсі", який цю посаду суміщає з тренерством в збірній України. До того ж ми б призналися у власному безсиллі, якби призначили іноземця керувати національною командою, яка прийматиме європейську першість", - заявив Г.Суркіс.

Він також повідомив, що серед інших кандидатів на посаду тренера збірної були представлені В'ячеслав Грозний, Мірча Луческу, Павло Яковенко, а також Олексій Міхайліченко.

Г.Суркіс подякував президенту ФК "Металіст" Олександру Ярославському за те, що той дозволив М.Маркевичу суміщати тренерство в клубі з посадою керівника збірної України. О.Ярославський, у свою чергу, заявив, що на це рішення "вплинула надія на перемогу на чемпіонаті Європи".

Окрім цього, Г.Суркіс повідомив, що одним з найближчих завдань ФФУ є затвердження програми і членів тренерського штабу збірної, а також створення всіх необхідних для роботи умов і забезпечення її товариськими матчами в достатній кількості і якості.