ua en ru

FSA пом'якшило вимоги до капіталу британських банків

Управління з фінансових ринків FSA понизило вимоги до капіталу і ліквідності найбільших банків Великобританії. Про це повідомляє "Росія 24".
Головною метою такого кроку є прагнення добитися зростання обсягів кредитування реального сектору банками країни. Таким чином, Великобританія потрапила в авангард регуляторів, що зважилися на експеримент з використання банківського регулювання для управління економічним циклом.

FSA оповістило банки країни, що їм не доведеться формувати резервний капітал по кредитах у Великобританії, обсяг яких вони нарощують, щоб взяти участь в програмі з фінансування банківського сектору (Funding for Lending, FLS).Програма припускає декілька етапів: на першому банки можуть отримати лише 5% від загального обсягу свого кредитного портфеля, на другому - 100% від обсягу нових кредитів, виданих з моменту отримання першої позики і до кінця 2013 р.

Ставка мінятиметься залежно від динаміки кредитного портфеля. Початкова ставка складе 0,25%, проте у разі зниження кредитного портфеля на 1% ставка ростиме на 0,25% до максимального рівня в 1,5%.

У програмі візьмуть участь 13 банків і так званих будівельних суспільств, серед яких Barclays, Lloyds Banking Group, RBS Group і Santander.

Читайте також: Банк Англії зберіг базову облікову ставку без зміни - на рівні 0,5%