ua en ru

ФРС підвищить базову ставку до 2015 р., - голова ФРС Філадельфії

Збереження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) на рекордно низьких значеннях до середини 2015 р. може стати причиною різкого зростання інфляції, тому регулятору доведеться підвищити ставку раніше наміченого терміну. Таку думку висловив глава Федерального резервного банку (ФРБ) Філадельфії Чарльз Плоссер, передає "Росія-24".

"Утримання ставки на нинішньому рівні може дестабілізувати інфляційні очікування і привести до небажаних підвищень інфляції. Переслідуючи недосяжну мету скорочення безробіття, можна втратити контроль над інфляцією. ФРС доведеться посилити свою політику набагато раніше середини 2015 р.", - відзначає представник регулятора.

Плоссер був одним із супротивників запуску третьої програми кількісного пом'якшення, а також продовження терміну планованого збереження ставки на близькому до нуля рівні до середини 2015 р. Свою позицію він пояснює тим фактом, що QEIII вже не чинитиме істотний тиск на довгострокові процентні ставки і саме тому не стане причиною зростання економіки, а буде сприяти збільшенню числа робочих місць.

"Ми знаємо, що з допомогою кредитно-грошової політики можна контролювати інфляцію, однак її здатність впливати на рівень безробіття сумнівна", - зазначив він.

Читайте також: ФРС США оголосила новий раунд QE і зберегла облікову ставку