ua en ru

Франція закликала Трампа вибачитися за слова про теракт в Парижі

Франція закликала Трампа вибачитися за слова про теракт в Парижі Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Французька влада розкритикувала президента Трампа за слова про теракт в Парижі

Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мар закликав президента США Дональда Трампа принести вибачення і взяти назад слова про теракти в Парижі. Про це повідомляє BFMTV.

"Я знаходжу ці слова шокуючими і негідними ні президента першої сили в світі, ні президента союзної Франції країни. Хіба ми коментуємо бійні, які відбуваються в США через дозволи на носіння зброї? Я сподіваюся на те, що він візьме свої слова назад і принесе вибачення", - заявив Ле Мар.

Так, 4 травня, виступаючи перед членами Національної стрілецької асоціації, Трамп заявив про те, що якби хоча б одна з жертв нападу була озброєна, "це була б зовсім інша історія". При цьому Трамп зобразив те, як терористи розстрілювали людей: "У них був час, і вони розстрілювали їх одного за іншим: бум, підійди сюди, бум, підійди сюди, бум".

Разом з тим, колишній президент Франції Франсуа Олланд визнав слова Трампа "ганебними", а його "театральність" назвав "непристойною".

Адміністрація президента Франції також прокоментувала слова президента США, зазначивши, що "вільний продаж зброї в суспільстві не забезпечує захисту від терактів".

Відзначимо, 13 листопада 2015 року групи терористів здійснили серію нападів у Парижі і його передмісті Сан-Дені. Недалеко від стадіону "Стад де Франс" була підірвана бомба, були атаковані ресторани на півночі-сході Парижа, також терористи захопили заручників у концертному залі "Батаклан".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головний підозрюваний в організації терактів в Парижі в листопаді 2015 року Салах Абдеслам поміщений в умови "особливого індивідуального режиму у в'язниці міста Брюгге.