ua en ru

Франція піддала критиці НАТО за недостатність зусиль для захисту цивільного населення в Лівії

Франція піддала критиці НАТО, заявивши, що альянс не робить достатніх зусиль для захисту цивільного населення в Лівії. Як повідомив французькому радіо міністр закордонних справ Ален Жюппе, НАТО слід відіграти свою роль і в справі знищення важкого озброєння військ Муаммара Каддафі, передає радіостанція "Голос Америки".

А.Жюппе сказав, що підніме це питання на зустрічі міністрів НАТО пізніше на цьому тижні. Глава британського МЗС Вільям Хейг підтримав А.Жюппе, підкресливши, що НАТО слід збільшити число літаків, задіяних в операціях в Лівії.

У березні літаки НАТО почали завдавати повітряних ударів по силам, вірним М.Каддафі, на виконання резолюції ООН про встановлення безпольотної зони над Лівією. Це, проте, не змогло зупинити наступ урядових військ. Повстанці змушені вести бої на двох фронтах.

У понеділок повстанський тимчасовий уряд Лівії відкинув пропозицію про припинення вогню, висунуту Африканським союзом, назвавши її "застарілою", оскільки в ній не виконується головна вимога - негайне відсторонення від влади М.Каддафі та його синів.