ua en ru

У Франції затримали корупціонера-втікача з України, який імітував свою смерть

У Франції затримали корупціонера-втікача з України, який імітував свою смерть Фото: поліція Франції (wikipedia.org)

В ході рейду на сході Франції було вилучено понад 4,6 млн євро в активах - включаючи замок, вантажний автомобіль і твори мистецтва

У Європолі повідомили про затримання французькими жандармами "високопоставленого втікача" з України, який фальсифікував свою смерть і розкішно жив у Франції. Як повідомляється на сайті Європолу, чоловіка розшукують в Україні за корупцію і підозрюють у міжнародному шахрайстві і відмиванні грошей, повідомляє РБК-Україна.

Як повідомляється, його затримали 5 жовтня в Бургундії недалеко від Діжона. В ході рейду на сході Франції було вилучено понад 4,6 млн євро в активах - включаючи замок, вантажний автомобіль та твори мистецтва.

Як наголошується, розслідування почали раніше за підозрілих операцій, пов'язаних з купівлею замку за 3 млн євро компанією з Люксембургу, основним власником якої є громадянин України. Враховуючи міжнародний аспект справи, французька влада швидко попросили про підтримку Європол.

"Ефективна співпраця з українською та люксембургскою владою показала, що головного підозрюваного розшукували в Україні за корупцію. Однак йому вдалося ухилитися від правосуддя, підробивши свідоцтво про смерть", - розповіли деталі справи в Європолі.

Слідство встановило, що підозрюваний не тільки живий, але і вів розкішний спосіб життя у Франції. Згодом масштаб французького розслідування різко змінився: справа перейшла від внутрішнього шахрайства в категорію міжнародного відмивання грошей в результаті корупції. Ім'я затриманого не називається. Повідомляється, що підозрюваного затримали разом з трьома спільниками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній прем'єр України Павло Лазаренко і правоохоронці США мають намір розробити угоду "примирення" у справі конфіскацію активів Лазаренка.