ua en ru

У Франції за три дні затримали вже 60 підозрюваних у скоєнні терактів

У Франції за три дні затримали вже 60 підозрюваних у скоєнні терактів Фото: Бернар Казнєв

Тільки за сьогоднішню ніч поліцейські заарештували 25 осіб

У Франції через три дні затримали вже 60 підозрюваних у причетності до скоєння терактів, які сталися в Парижі 13 листопада. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв, передає France Info.

Цієї ночі у Франції в результаті чергового поліцейського рейду були зроблені 118 обшуків, 25 осіб були затримані, вилучено 34 одиниці зброї.

В цілому, за даними міністра, після трьох ночей, було вироблено 414 обшуків, 60 осіб було затримано та вилучено 75 одиниць зброї. Крім того, Казнєв додав, що 118 підозрюваних посадили під домашній арешт.

Нагадаємо, 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів, в результаті яких загинуло 129 осіб. Відповідальність за вчинення нападів взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

У зв'язку з терактами у Франції тривають поліцейські рейди по виявленню можливі учасників нападів. Так, сьогодні в передмісті Парижа Сен-Дені близько 7 години тривала спецоперація із затримання ймовірних терористів. В ході операції було затримано 7 осіб, двоє загинули, серед яких жінка, яка підірвала на собі пояс смертника. Передбачалося, що вони можуть бути пов'язані з Абдельхамидом Абаудом, який, за версією французьких правоохоронців, є одним з організаторів нападів. У результаті спецоперації постраждали 5 поліцейських.