ua en ru

У Франції 4 людини загинули в результаті стрілянини в циганському таборі

У Франції 4 людини загинули в результаті стрілянини в циганському таборі Фото: на півночі Франції чоловік відкрив стрілянину

Серед загиблих виявився немовля і поліцейський

На півночі Франції 4 людини, включаючи немовля, загинули у вівторок, 25 серпня, в результаті стрілянини в циганському таборі в комуні Руа (департамент Сомма), передає французьке видання Le Monde.

За даними місцевих властей, три людини - чоловік, жінка і дитина у віці 6 місяців - загинули на місці. Також загинув поліцейський, який брав участь у спецоперації.

Крім того, в результаті інциденту були важко поранені ще три людини постраждали чоловік, який відкрив вогонь, ще одна дитина і ще один поліцейський. Всі вони були госпіталізовані.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Бернарда Казнева, стрілець, ймовірно, в стані алкогольного сп'яніння, був озброєний дробовиком, він належав до циганської громади. Міністр додав, що поліцейські були змушені стріляти в ноги, щоб зупинити злочинця.

Нагадаємо, раніше чоловік відкрив стрілянину у високошвидкісному поїзді Thalys, що прямував з Амстердама в Париж, в результаті чого кілька осіб отримали поранення. Нападника затримали пасажири поїзда, ним виявився 26-річний громадянин Марокко, який раніше вже потрапляв у поле зору спецслужб з-за своїх зв'язків з радикальними ісламістами.