ua en ru

Фото вбитого У.бен Ладена члени конгресу США зможуть побачити в присутності представників армії та розвідки

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США дозволить членам комітетів сенату і палати представників з питань збройних сил і з розвідки подивитися фотографії вбитого Усами бен Ладена. Це відбудеться у присутності представників американської армії і розвідки і під їх контролем, передає РБК з посиланням на Associated Press (АР). Ознайомитися з фотографіями мертвого "терориста N1" члени відповідних комітетів конгресу США зможуть у разі, якщо у них з'явиться таке бажання.
Нагадаємо, У.бен Ладен був знищений у ніч з 1 на 2 травня 2011 р. в пакистанському м. Абботтабад, після чого був похований у морі. Ліквідація глави "Аль-Кайєди" стала можливою завдяки об'єднаним зусиллям ЦРУ та Збройних сил США. Саме тому на фото мертвого "терориста N1" зможуть поглянути члени комітетів сенату і палати представників по озброєним силам і розвідці.
Нагадаємо, Президент США Барак Обама вирішив не показувати фотографії вбитого У.бен Ладена широкої громадськості, з-за побоювань, що публікація знімків підігріє в ряді регіонів світу антиамериканські настрої і поставить під загрозу життя військових США в Афганістані та Іраку.
Associated Press 7 травня 2011 р. направило запит уряду США з вимогою надати фотографії, зроблені після смерті У.бен Ладена, в тому числі знімки, що підтверджують факт його поховання в морі. Білий дім зобов'язаний відповісти на запит АР протягом 20 днів відповідно до закону "Про свободу інформації" (Freedom of Information Act, FOIA), за яким американські ЗМІ вправі вимагати від виконавчої гілки влади оприлюднення урядової документації.