ua en ru

Фото вбитого У.бен Ладена буде опубліковано, - глава ЦРУ

Адміністрація президента США Барака Обами "в кінцевому рахунку" опублікує фото тіла вбитого ватажка "Аль-Кайєди" Усами бен Ладена. Про це заявив глава ЦРУ Леон Панетта в інтерв'ю телеканалу NBC, передає РБК. "Очевидно, що уряд зараз обговорює, як краще це зробити", - сказав він. "У підсумку фотографія буде представлена громадськості. Не думаю, що що-небудь цьому завадить", - додав Л.Панетта. Він зазначив, що "неможливо примусити весь світ повірити у смерть У.бен Ладена, говорячи тільки про результати ДНК-експертизи".
У той же час джерела в Білому домі відзначають, що при обговоренні питання про публікацію фото думки розділилися - ряд членів адміністрації США наполягають на тому, що цього робити не слід.
Напередодні американські ЗМІ з посиланням на високопоставлене джерело в Білому домі повідомили, що Президент країни Барак Обама погодився опублікувати щонайменше одну посмертну фотографію У.бен Ладена. Повідомляється, зокрема, що на одному з фото, зроблене після смерті міжнародного терориста, видно кульове поранення над його лівим оком.
Нагадаємо, У.бен Ладен був убитий 2 травня 2011 р. в особняку в м. Абботтабад в 50 км від Ісламабаду. Терорист "номер один" був знищений в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після перестрілки, що зав'язалася, ідейного натхненника "Аль-Кайєди" вбили пострілом у голову. Як повідомив Б.Обама, тижнем раніше спецслужби США отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції сприяння США надала влада Пакистану. Особистість У.бен Ладена встановлена спецназом США за зовнішнім виглядом, крім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що убитий саме він.