ua en ru

Форекс: В парі євро/долар можлива деяка корекція вгору

Як відзначає старший аналітик ГК "Forex Club" Олена Афанасьєва, четвер був ознаменований на ринку Форекс тимчасовим зниженням популярності долара США та тимчасової корекцією євро. Економічні звіти з єврозони продовжили малювати песимістичну картину: ВВП Німеччини в II кварталі скоротився на 0,2%, а ВВП єврозони залишився незмінним, хоча прогнозувалося зростання на 0,1%. Навіть показники інфляції продовжили падіння (мінус 0,7% проти прогнозу в мінус 0,6%). Тим не менше після нетривалого зниження пари євро/долар на Форекс відштовхнулася від мінімуму 1,3348 і спробувала пробити 1,3400. Спроба не увінчалася успіхом, однак сам факт підтвердив перепроданность єдиної валюти і ймовірність деякої корекції вгору. Пара британський фунт/долар на Форекс тим часом продовжила демонструвати падіння, оновивши чотиримісячний мінімум на рівні 1,6656 і відкотившись в район 1,6680 на закритті. Пара долар/ієна весь день боролася за місце під сонцем вище 102,50, однак так і не змогла втриматися вище, завершивши торги в районі 102,40.

Під кінець тижня США представлять великий блок даних, з яких немає жодного звіту першорядної важливості, але які зовсім не варто ігнорувати, враховуючи поточні умови. Ринок обрав собі нового фаворита замість британського фунта і тепер у нього буде закладати ймовірність більш швидкого відновлення економіки і більш швидкого підвищення ставок. Відповідно, будь-які звіти, що підтверджують подібні тези, будуть сприйматися на ура. Особливу увагу варто звернути на показники промвиробництва і на індекс споживчих настроїв. Перевищення прогнозних значень може підштовхнути пару долар/ієна район 103.

Сьогодні Великобританія публікує дані про темпи зростання за II квартал, але навіть дані вище прогнозів не зможуть врятувати пару британський фунт/долар в сформованій ситуації. Після того, як Банк Англії зробив песимістичні прогнози щодо перспектив британської економіки, такі запізнілі індикатори, як ВВП, зможуть лише дещо послабити біль "биків" по фунту, однак навряд чи повернуть йому колишню популярність. Єдина пара, яка в поточних умовах може виграти на Форекс від сильних показників, - євро/британський фунт. Саме в цьому кросі сила фунта ще може проявитися на тлі слабкої економіки єврозони. Повернення в район 0,7950 на поточний момент зовсім не виключено.