ua en ru

Форекс: У пари євро/долар цей тиждень може видатися непростій

Як відзначає старший аналітик ГК "Forex Club" Олена Афанасьєва, зіркою вчорашнього ринку Форекс знову стала пара євро/долар, яка на виході слабких економічних звітів спробувала оновити річний мінімум. ZEW Німеччини продемонстрував дані, що розчаровують, восьмий місяць поспіль, скотившись до мінімального з грудня 2012 р. рівня. Цей факт обвалив пару на ринку Форекс до мінімуму (1,3335), спровокувавши падіння пари євро/британський фунт нижче 0,7950 і тим самим підтримавши відновлення пари британський фунт/долар район 1,6810 після досягнення двомісячного мінімуму (1,6755). Пара долар/ієна з ранку зробила спробу відновлення, але застрягла в районі 102,30.

У пари євро/долар цей тиждень може видатися складним, судячи з учорашньої динаміці. За останні три тижні інвестори продавали єдину валюту з різних причин, включаючи слабкі дані з єврозони, геополітична напруга, попит на безризикові активи і м'якість ЄЦБ. Багато з цих факторів можуть знову вийти на перший план в зв'язку з виходом економічних звітів. Минулого тижня Маріо Драгі чітко дав зрозуміти, що невизначеність економічних перспектив змушує монетарні влади готуватися до додаткового стимулювання. Таким чином, близящихся публікація даних про ВВП може лише ще раз підкреслити, наскільки слабка була економіка Е-18 вже у II кварталі, а вже чого чекати від неї в III кварталі на тлі санкцій і спаду ділової активності. Все це говорить про те, що пара євро/долар на ринку Форекс може оновити мінімум поточного року на позначці 1,3332.

Судячи по динаміці пари британський фунт/долар, інвестори зовсім не квапляться закладати в ціни позитивний звіт про ринку зайнятості Великобританії, мабуть, вважаючи, що за даними про промислове виробництво і торговому балансі ринок праці теж продемонструвала негативну динаміку. Шанс на це є, але він не такий великий, особливо враховуючи сильні дані в будівельному секторі та сфері послуг. До речі, остання дає найбільше число робочих місць в британській економіці. Крім того, останнім часом ходили чутки, що всередині Комітету з монетарної політики ось-ось почнеться розкол. Якщо квартальний звіт щодо інфляції дасть натяк на більш агресивний стан регулятора, цього буде достатньо, щоб на Форекс пара пробила 1,6820 і кинулася в район 1,6860. Пара євро/британський фунт може спробувати повернутися в район 0,79 знову.