ua en ru

Форекс – ринок валют на тиждень, 10-14 листопада

Форекс - Майбутній тиждень не рясніє великою кількістю значимих макроекономічних звітів. Тому можна припускати, що фондовий ринок продовжить відігравати події тижня, що завершився. Якщо врахувати, що американські індекси знаходяться в районі глобальних максимумів, то не виключено, що на початку вони можуть зробити технічну корекцію на форекс. Для Dow Jones метою може стати рівень 17352.

Форекс - Майбутній тиждень не рясніє великою кількістю значимих макроекономічних звітів. Тому можна припускати, що фондовий ринок продовжить відігравати події тижня, що завершився. Якщо врахувати, що американські індекси знаходяться в районі глобальних максимумів, то не виключено, що на початку вони можуть зробити технічну корекцію на форекс. Для Dow Jones метою може стати рівень 17352. Nasdaq може відкотитися в район рівня 4112,66. А ось надалі не варто повністю виключати можливість відновлення їх зростання з цілями на 18000 і 4200,00, відповідно. І причини для цього є. Останні звіти свідчать про тривалу стабілізації американської економіки. Але, п'ятничні дані по ринку праці, хоч і не спростовують цього припущення, але все ж дають підстави сподіватися на те, що поспішати з підвищенням ставки ФРС не буде недостатньо швидкого зростання кількості новостворених робочих місць. Хоча й не виключено, що дані по роздрібних продажах у США та звіт щодо споживчої довіри від Університету Мічигану, публікуються 14 листопада, все ж посилять очікування більш раннього початку посилення монетарної політики. DAX на початку тижня також може продовжити спадну корекцію на форекс з цілями на 9182,7 і, далі, 9101,5. Європейська економіка все ще занадто слабка, а результати від стимулюючих заходів ЄЦБ проявляться не відразу. І тільки в п'ятницю на тлі публікації даних по ВВП за 3 квартал Німеччини і єврозони не виключено відновлення зростання в район рівня 9400,0. При цьому, навіть слабка статистика може надати підтримку індексу, оскільки це посилить очікування накачування економіки ліквідністю. Азіатські індекси, зокрема, гонконгський HSI можуть опинитися під впливом китайської статистики на форекс. При цьому, ознаки відновлення економіки (зокрема, позитивний звіт по промисловому виробництву) можуть надати їм підтримку.

Котирування нафти марки Brent оновили 2 - річний мінімум на форекс. В якості однієї з основних причин можна назвати зміцнення долара. До того ж, якщо вірити публікаціям у WSJ, то представники ОПЕК говорять про те, що квоти на видобуток можуть бути знижені лише у випадку падіння цін на нафту до $70 за барель. Тому поки явних приводів для розвороту немає. Хоча. Якщо китайська і європейська статистика дозволять говорити про можливу стабілізації в економіках цих регіонів, можуть з'явитися очікування зростання попиту на чорне золото. Ми як і раніше дотримуємося думки, що 80 доларів за барель є досить чутливим на форекс. Тому можна чекати, що нижче цієї позначки котирування чорного золота навряд чи опустяться.

Валютний ринок форекс

Якщо повернутися до макроекономічної статистики, крім уже названих даних варто виділити публікації квартального звіту по інфляції від Банку Англії, який може вплинути на індекс FTSE на форекс. За умови, що регулятор не висловить побоювання різкого посилення цінового тиску, можна буде чекати, що монетарна політика BOE буде залишатися м'якою протягом досить тривалого часу. В цьому випадку не виключено подальше зростання індексу на форекс в район рівня 6655,6.