ua en ru

Форекс – ринок валют на тиждень, 02-06 лютого

Форекс - в п'ятницю, 30 січня, долар США в основному знизився проти основних валют, оскільки інвестори відреагували на дані, що показують, що в четвертому кварталі економіка США виросла менше, ніж очікувалося.

Форекс – ринок валют на тиждень, 02-06 лютого

Форекс - в п'ятницю, 30 січня, долар США в основному знизився проти основних валют, оскільки інвестори відреагували на дані, що показують, що в четвертому кварталі економіка США виросла менше, ніж очікувалося.
Міністерство торгівлі США повідомило, що економіка країни зросла на 2,6% за три останніх місяці 2014 року, нижче очікуваного приросту на 3,0%, і набагато менше зростання на 5,0% в третьому кварталі.

Індекс USD, який вимірює силу долара США проти кошика із шести основних валют, закінчив тиждень на 95,00, нижче на 0,01% за підсумками сесії і на 0,33% за підсумками тижня.

Долар опустився по відношенню до притулку-ієни, пара USD/JPY ослабла на 0,69% до 117,50 за підсумками сесії на тлі зниження котирувань американських акцій після публікації млявого зростання ВВП.

Індекс Dow Jones впав на 251,90 пункту, або на 1,45%, в той час як індекс S&P 500 упав на 26,26 пункту, або на 1,3%.

Між тим євро перебуває під тиском після виходу даних, які показали, що дефляція в блоці заглибилася в січні, а також на тлі зростаючої стурбованості з приводу майбутнього Греції в єврозоні.

Євростат повідомив, що річний рівень інфляції в єврозоні знизився в січні на 0,6% після 0,2%-ного зниження в грудні. Економісти прогнозували річний спад на 0,5%.

Новий уряд Греції заявив, що він не буде співпрацювати з Міжнародним валютним фондом і Європейським союзом, і не буде домагатися продовження програми фінансової допомоги, підкресливши побоювання з приводу можливого конфлікту з міжнародними кредиторами.

Канадський долар виявився під сильним тиском після того, як Статистичного управління Канади повідомило, що ВВП країни впав на 0,2% у листопаді порівняно з очікуваннями 0,1%-ного зниження після 0,3%-ного приросту в жовтні.
Австралійський долар ослаб до 5,5-річного мінімуму проти долара США на тлі зростаючих прогнозів скорочення процентної ставки в Австралії наступного тижня.

У п'ятницю швейцарський франк зміцнився проти інших основних валют на тлі підвищених очікувань подальших інтервенції Швейцарського національного банку у валютний ринок (USD/CHF, EUR/CHF).

Між тим долар подорожчав на 1,74% по відношенню до російського рубля і закрився на 70,05 після того, як російський центробанк несподівано знизив базову процентну ставку до 15,0%, через місяць після її несподіваного для ринків підйому до 17,0%.

Наступного тижня, у п'ятницю, інвестори очікують публікації американських даних по зайнятості в несільськогосподарському секторі США, які здатні підказати щодо міцності відновлення на ринку праці.

Ринки також сфокусуються на політичних засіданнях центральних банків Великобританії та Австралії.
Напередодні майбутнього тижня Investing.com склав список цих та інших значущих подій, здатних вплинути на ринки.

Понеділок, 2 лютого

Китай опублікує PMI для сектору виробництва від HSBC.
У зоні євро, Іспанія випустить дані щодо зміни числа зайнятих.
Великобританія опублікує свій виробничий індекс.
У США, Інститут управління поставками опублікує дані про виробничої активності. Країна також підготує звіт за доходами та видатками фізичних осіб.

Вівторок, 3 лютого

Австралія опублікує дані про видані дозволи на будівництво, а також дані по торговому балансу. В цей же день Резервний банк Австралії прийме рішення по процентній ставці і опублікує супутнє заяву, в якій викладаються економічні умови і фактори, що впливають на рішення щодо грошово-кредитної політики банку.
Великобританія опублікує звіт про активності в будівельному секторі.
США випустить дані за обсягом промислових замовлень.

Середа, 4 лютого

Нова Зеландія випустить дані щодо зміни числа безробітних і рівня безробіття.
Китай опублікує PMI для сектора послуг від HSBC.
Єврозона випустить звіт щодо роздрібних продажів.
Великобританія випустить звіт про активності в секторі послуг.
США опублікує дані по зайнятості в несільськогосподарському секторі від ADP. Пізніше в цей же день Інститут управління поставками опублікує дані по активності у невиробничому секторі.
Канада опублікує PMI від Ivey.

Четвер, 5 лютого

Австралія опублікує дані по роздрібних продажах.
Банк Англії прийме рішення щодо грошово-кредитної політики.
США випустить щотижневий звіт за заявками на допомогу з безробіття, а також дані по торговому балансу.
Канада також повідомить про торговому балансі.
П'ятниця, 6 лютого

РБА опублікує свою заяву з грошово-кредитної політики.
Швейцарський національний банк опублікує звіт про валютних резервах.
Великобританія підготує доповідь про торговому балансі.
Канада повідомить про видані дозволи на будівництво, а також про зміну числа зайнятих і про рівень безробіття.
США завершить тиждень на форекс випуском довгоочікуваного звіту по зайнятості в несільськогосподарському секторі, в доповнення до даних по зростанню заробітної плати.
Джерело: investing.com