ua en ru

Форекс – ринок валют на 26-30 травня

Форекс - наступного тижня Японія опублікує досить великий блок статистики. Найбільш цікавим на форекс в світлі останнього засідання і зроблених Банком Японії коментарів, стане звіт за індексом споживчих цін. Зростання показника ще більше запевнить регулятора в тому, що обрано вірний напрям політики і цілі по інфляції можуть бути досягнуті без додаткового втручання.

Форекс - наступного тижня Японія опублікує досить великий блок статистики. Найбільш цікавим на форекс в світлі останнього засідання і зроблених Банком Японії коментарів, стане звіт за індексом споживчих цін. Зростання показника ще більше запевнить регулятора в тому, що обрано вірний напрям політики і цілі по інфляції можуть бути досягнуті без додаткового втручання. Все це може підтримати ієну на форекс, націлюючи пару на повернення в район рівня 101,30. Також увагу варто звернути на звіти по ринку праці й обсягу виробництва, які додадуть ясності в економічну картину на форекс. Крім власної статистики протягом найближчого тижня вплив на пару можуть надати і американські дані. У вівторок, 27 травня, - замовлення на товари тривалого користування і індекс споживчої довіри від Conference Board. У четвер будуть опубліковані уточнені дані по ВВП США за 1 квартал. Враховуючи, що очікується перегляд показника на пониження, це також може внести свою лепту в динаміку на форекс. Не виключаємо з поля зору і щотижневі дані по первинних звернень за посібником з безробіття. Якщо статистика зі США буде помірно-позитивною, пара під час торгів на форекс може продовжити рух в район опору 102,30.
Пара EUR/USD буде залишатися під тиском на форекс. Одним з негативних факторів можуть стати підсумки виборів у Європарламент за умови, що не менше 25% місць отримають, так звані, євроскептики - партії, які навряд чи будуть підтримувати проведення економічних реформ. З макроекономічних звітів увагу варто зосередити на даних з ринку праці (28 травня) і показнику роздрібних продажів Німеччини (30 травня). Слабкі звіти в черговий раз посилять очікування реального, а не вербального, втручання в монетарну політику з боку ЄЦБ у напрямку її пом'якшення. Тому не виключено, що пара на форекс спробує подолати підтримку на 1,3630, що відкриє шлях далі вниз до 1,3560.
Значущих звітів Великобританія не публікує. Тому протягом тижня динаміка пари на форекс може бути зумовлена зовнішніми факторами і раніше сформованими настроями. Враховуючи, що економіка країни почуває себе досить упевнено, приводів чекати сильного ослаблення пари на форекс немає. Марк Карні, виступ якого заплановано на вівторок, 27 травня, скоріше за все, традиційно не скаже нічого такого, що змогло б сколихнути ринок. Таким чином, цілком можливо, що пара на форекс буде утримуватися в межах діапазону 1,6750 - 1,69.