ua en ru

Форекс – євро до долара росте, а долар/ієна відновила 2-х місячний максимум

Середовище валютний ринок форекс може провести в рамках вузьких діапазонів, враховуючи відсутність важливих економічних звітів, а також наближення ключових подій тижня: засідання ЄЦБ і даних за рівнями зайнятості США.

Форекс - огляд за вівторок, 1 квітня. Вчора валюти на форекс взяли паузу, після того як змогли побороти найближчі рівні опору в понеділок. У підсумку, EUR/USD під час торгів на форекс до закриття доби підійшла до області 1,3790, а GBP/USD - до 1,6630.
EUR/USD, як виявилося, на поточний момент придбала імунітет на форекс як до позитивних, так і до негативних новин. Опубліковані дані з ділової активності в обробній промисловості демонстрували змішану картину: німецький індекс продовжив зниження, а ось французький порадував, що підтверджує розвивається тенденцію згладжування розривів між основними економічними системами єврозони. Німецькі ринок праці, тим часом, порадував, так як число безробітних продовжило скорочуватися випереджаючими темпами. У підсумку, пара на форекс від рівня відкриття 1,3768, дісталася до максимуму 1,3801 і завершила торги на 10 пунктів нижче.
GBP/USD на форекс вчора отримав невелике розчарування з боку британського PMI в обробній промисловості. Показник скотився до 55,3 проти прогнозу 56,7, досягнувши мінімальної позначки за останні 8 місяців, підтверджуючи, що поступово надто високий курс фунта стерлінгів на форекс починає чинити негативний вплив на економіку. В результаті, пара від рівня відкриття 1,6663 скотилася до локального мінімуму 1,6617, завершивши торги на ринку форекс неподалік.
Поки інші пари сумнівалися, USD/JPY на форекс наполегливо тестувала найближчий опір в районі 103,40, практично проігнорувавши вихід суперечливих, але по більшій частині, слабеньких даних дослідження японського Танкан. І навіть слабкі американські дані ISM в обробній промисловості не запобігли пробій зазначеного бар'єру. У підсумку, пара від рівня відкриття 103,21 дісталася до максимуму 103,70, завершивши торги на форекс трохи нижче.
Форекс -прогноз на середу, 2 квітня
Середовище валютний ринок форекс може провести в рамках вузьких діапазонів, враховуючи відсутність важливих економічних звітів, а також наближення ключових подій тижня: засідання ЄЦБ і даних за рівнями зайнятості США. Втім, Америка все ж опублікує заслуговує нашої уваги звіт ADP в приватному секторі. Якщо раніше індикатор мав слабку кореляцію з результатами NFP, то з часом його точність зросла, що дозволяє використовувати показник в якості попереджуючого для прогнозування результатів п'ятничного звіту по ринку праці.
USD/JPY
Незважаючи на велику кількість факторів впливу пари на форекс веде себе досить стримано, хоча і утримується поблизу березневих максимумів. Свою лепту в ослаблення ієни на ринку форекс, безсумнівно, внесли дані щоквартального звіту Танкан, який підтвердив зниження прогнозів по діловому довірі. Насправді, компанії очікують, що спад в бізнесі буде носити більш масштабний характер, ніж у 1997 році, коли також був підвищений податок на споживання. Якщо такий сценарій дійсно реалізується, Банку Японії доведеться збільшити програму стимулювання економіки. Але це все середньо - і довгострокова перспектива. А на поточний день основним каталізатором динаміки пари на форекс може стати публікація звіту ADP. Зростання показника лише запевнить ринки в тому, що погана погода більше не перешкода для ринку праці. Якщо так, найближчою метою на форекс стане 103,80, після пробою якого на сцену вийде 104,20.
EUR/USD
Кожен новий звіт з єврозони підтверджує, що темпи зростання периферійних економік починають наздоганяти «ядро». Вже кілька показників поспіль говорять про відновлення в Іспанії та Італії, і якщо це дійсно тренд, то ЄЦБ може на деякий час забути про небезпеки дефляції і сконцентрувати увагу на подальшій стабілізації економіки регіону. Втім, форекс - інвестори вже закладають незмінний результат засідання з монетарної політики в ціни. Незважаючи на те, що опір 1,38 залишається поки складним для подолання, Драгі і Ко своєю бездіяльністю в четвер можуть допомогти в його пробої. Найближчою метою на форекс попереду буде залишатися опір 1,3840.
GBP/USD
Сьогодні ми побачимо публікацію PMI в будівельному секторі Великобританії. Незважаючи на те, що даний сектор представляє найменший інтерес для ринку форекс, все ж для статистики і відсутність інших цікавих звітів все ж варто звернути на нього увагу, перед тим як ми отримаємо індекс сфери послуг. Якщо показник значно перевищить прогнозні значення, це може повернути пару на форекс в район недавніх максимумів.