ua en ru

Форекс: як реагувати на економічні та політичні новини

Форекс: як реагувати на економічні та політичні новини

Фахівці стверджують, що використання так званого фундаментального в торгівлі на ринку Форекс може допомогти трейдеру отримати серйозний прибуток за короткий час, а може і підштовхнути його до невірних дій.

Як правильно реагувати на економічні та політичні зміни у світі?

Почнемо з того, що волатильність ринку — це те, що дає можливість трейдеру отримувати дохід. Ринок змінюється, причому на його зміни побічно або безпосередньо впливають економічні та політичні події, що відбуваються у світі.

Дуже важливо, щоб трейдер вмів виділяти основні новини від другорядних, використовуючи фундаментальний аналіз у своєї торгової стратегії. Ось чому потрібно заздалегідь визначити критерії добору новин, щоб таким чином виділяти головне. Слід розуміти, що важливими можуть бути не тільки події в економіці, але і в інших сферах. Якщо говорити про економічні новини, то тут особливу увагу варто приділяти законопроектів, які приймаються у цій сфері, роботі Центральних банків різних країн, всіляких економічних союзів, звітів великих корпорацій.

Досвідчені трейдери виділяють три ступеня важливості новин:

  • Маловажні новини — це висловлювання політологів і різного роду економістів, прогнози спеціалізованих організацій, другорядні макроекономічні показники окремих держав.
  • Новини середнього ступеня важливості — це висловлювання голів міжнародних організацій, звіти, засновані на аналізі споживчого ринку.
  • Важливі новини — це головні макроекономічні показники: ВВП, розмір інфляції, безробіття, законопроекти у сфері кредитування і так далі.

Крім цього, необхідно враховувати термін впливу новини. Так наприклад, одна новина може вплинути на зміну тренда всього на добу, а інша — на тижні, місяці або навіть роки.

Здійснювати операції можна на підставі очікування виходу новини, якщо є достовірні прогнози її змісту. Можна також починати діяти відразу ж після публікації інформації в ЗМІ.

Трейдер повинен діяти максимально швидко, щоб отримати найбільшу прибуток і не втратити вкладені у фінансовий інструмент гроші. Для цього необхідно:

  • визначити правильний рух тренда, використовуючи різні форекс інструменти;
  • обчислити момент купівлі;
  • своєчасно закрити угоду, навіть якщо вона виявиться збитковою.

Саме із-за серйозних коливань на ринку до виходу новини торгова стратегія з використанням фундаментальних засобів аналізу є високоризиковою.