ua en ru

Форекс – прогноз на середу, 26 березня 2014 року

EUR/USDГипотетические коментарі глави Бундесбанку щодо ефективності негативних ставок у боротьбі з сильним євро мали під собою мету не натякнути на можливість такого результату, а налякати ринки і обмежити подальші покупки єдиної валюти на форекс.

Огляд ринку forex за вівторок, 25 березня


У вівторок валюти на форекс вели себе набагато стриманіше, хоча кілька цікавих звітів все ж зуміли вивести їх зі стану рівноваги. У підсумку, EUR/USD до закриття доби на ринку форекс підійшла до області 1,3830, а GBP/USD - до 1,6530.
EUR/USD на форекс стійко трималася у першій половині дня, всупереч виходу слабких даних з Німеччини в рамках дослідження IFO. Тим не менш, виступ представника ЄЦБ Вайдмана все ж зміг вивести пару з рівноваги, відправивши її до мінімуму 1,3749 від рівня відкриття 1,3838. Справа в тому, що глава Бундесбанку продовжив тему, нещодавно порушену Маріо Драгі про те, що сильний євро може загрожувати цінової стабільності в регіоні. Однак у своїх коментарях він зробив акцент саме на способи боротьби з цим процесом, натякнувши на можливість використання негативних ставок. Тим не менш, вечірній виступ Драгі нейтралізувало весь негатив на ринку форекс, так як глава ЄЦБ був стриманий у своїх коментарях. Це допомогло парі повернутися вище 1,38.
Тим часом, британські дані навіть трохи порадували, по-перше, збігшись із прогнозами за основним показником, а, по-друге, перевищивши їх за базовим. Тим не менш, спроби GBP/USD на форекс відновити зростання носили стриманий характер, так як в будь-якому випадку CPI на рівні 1,7% - це мінімальний рівень жовтня 2009 року. Деяку підтримку парі на ринку форекс надала і динаміка кросу EUR/GBP, що, в підсумку, вилилося в зростання GBP/USD до позначки 1,6541 від рівня відкриття 1,6496.
USD/JPY на форекс практично не реагувала на все, що відбувається в Європі, консолідуючись в районі 102,20, проте з приходом американської сесії на ринку форекс пара все ж змогла відновити зміцнення, досягнувши максимуму 102,48, після чого все ж обвалився на виході слабких даних по продажах на первинному ринку житла США. Показник в лютому скоротився на 3,3% м/м, однак, з огляду на погані погодні умови, що така динаміка не дивна. У підсумку, пара на новинах повернулася в район 102,30, де й завершила торгові добу.


Прогноз на середу, 26 березня 2014 року


USD/JPY
Сьогодні календар економічних подій на форекс не так вже насичений. Швидше за все, у відсутності розвитку ситуації на політичній сцені, увага ринку форекс буде зосереджено на американській сесії, коли будуть опубліковані дані по замовленнях на товари тривалого користування. Показник, за прогнозами, повинен зрости на 0,8% м/м, в основному, завдяки збільшенню волатильного індексу замовлень на цивільні літаки. Тим не менш, знову існує небезпека побачити негативний вплив сезонного фактора, що здатне надати короткочасне тиск на долар США.
Що ж стосується політичного чинника - він може проявити себе, враховуючи, що після саміту в Гаазі президент США вирушить до Брюсселя на зустріч ЄС-США, де буде обговорюватися питання торговельних відносин з Україною. Можливо, будуть озвучені нові санкції, а це новий привід для розпродажів ризикованих активів на ринку форекс. У підсумку, пара може понести деякі втрати з ймовірністю повернення до позначки 101,80.


EUR/USD
Гіпотетичні коментарі глави Бундесбанку щодо ефективності негативних ставок у боротьбі з сильним євро мали під собою мету не натякнути на можливість такого результату, а налякати ринки і обмежити подальші покупки єдиної валюти на форекс. Вербальні інтервенції з боку представника Німеччини дивні, враховуючи, що саме по експортно-орієнтованій країні завдає найбільший удар високий курс національної валюти. Ми мали можливість спостерігати в недавніх показники ділової активності, які не дотягли до прогнозів в обробній промисловості Німеччини. Додатковим фактором ризику для цієї країни може стати і наростаюче напруження з Росією, яке у разі застосування визначених економічних санкцій може сповільнити темпи зростання німецької економіки в найближчі квартали. Таким чином, ми вважаємо, що подальші покупки пари на ринку форекс можуть бути досить ризикованою інвестицією - Берлін буде докладати зусилля для обмеження зростання єдиної валюти на рівнях вище 1,39-1,40.

GBP/USD
Поки євро на форекс метався з боку в бік, британський фунт планомірно йшла вгору, хоча і досить помірними темпами. Насправді, радіти бикам поки нема чому - інфляційний тиск залишається нижче 2%-ної цільової позначки, встановленої Банком Англії, а, значить, з приводів для зростання «британця» на ринку форекс тільки дійсно сильні економічні показники, яких ми поки отримали недостатньо. Порожній календар економічних подій сьогодні змусить фунт утримуватися в межах вузького діапазону, а ось у EUR/GBP на форекс може бути більше шансів для цікавої динаміки, завдяки активності євро. Цілком ймовірно повернення кросу назад в район 0,84.