ua en ru

Форекс: Пара британський фунт/долар відчуває себе дуже невпевнено останнім часом

Вчора валютний ринок перебував у позитивному спокої, так як інвестори зрозуміли, що переборщили зі своїми страхами, за вихідні усвідомивши, що, якщо Росія вводить відповідні санкції, а не починає воєнні дії, це дуже позитивний момент. У підсумку в основному виграли більш ризиковані активи, за винятком пари євро/долар, яка не змогла втриматися вище 1,3400 на ринку Форекс і завершила торги в районі 1,3380. Пари британський фунт/долар на Форекс вдалося трохи відновитися в район 1,6785, а пара долар/ієна закріпилася вище 102, в районі 102,20. Пара долар/рубль теж повернулася в район 36 від недавніх максимумів в районі 36,50.

Євро до закриття минулого тижня зміг відновитися до рівнів відкриття в зв'язку з надіями інвесторів, що напруга між Росією і Україною буде знижуватися. Заява Міноборони РФ з приводу того, що військові навчання закінчені, здивувало ринок, так як після недавнього введення Кремлем відповідних санкцій багато очікували, що напруга буде тільки рости. Найімовірніше, інвестори навіть закладали можливість військового вторгнення з боку південно-східного кордону, тому відновлення єдиної валюти і носило такий значний характер. Поточний тиждень для пари знову може пройти під гнітом геополітичних факторів, однак економічну складову також не варто ігнорувати. Великий інтерес буде представляти публікація індексу економічних настроїв в Німеччині від ZEW: якщо ще один звіт підтвердить зниження ділової активності в найбільшій економічній системі Європи, це може стати новим фактором тиску на пару євро/долар і повернути її до недавніх мінімумів з найближчою метою в районі 1,3340.

Британський фунт/долар на ринку Форекс відчуває себе дуже невпевнено останнім часом, і це, мабуть, єдина пара, яка на поточний момент реагує не на геополітичні ризики (британська валюта володіє досить сильним імунітетом до таких факторів у зв'язку з обмеженою залежністю від російської економіки). Головною проблемою фунта стерлінгів є непевність в тому, що країна відновлюється все тими ж високими темпами, що і раніше. Змінити або посилити ситуацію в поточних умовах може лише низка звітів першорядної важливості, і поточний тиждень може похвалитися такими релізами. Дуже велике значення будуть мати дані про ринок праці та щоквартальний інфляційний звіт. В рамках останнього буде дана оцінка економічних перспектив Великобританії, і, якщо ми все ж побачимо перегляд показників на підвищення, фунт нарешті намацає "дно", вважає старший аналітик ГК "Forex Club" Олена Афанасьєва.