ua en ru

Форекс: Огляд за тиждень 23-27 червня 2014 р

На ринку Форекс найбільше приводів для рухів на минулому тижні отримала пара GBP/USD. І все завдяки чолі Банку Англії.

На ринку Форекс найбільше приводів для рухів на минулому тижні отримала пара GBP/USD. І все завдяки чолі Банку Англії. У своєму виступі у вівторок Марк Карні відступив від зроблених раніше заяв і зазначив, що Комітет з монетарної політики ще дуже далекий від підвищення ставок.

І це відправило пару на ринку Форекс нижче рівня 1,7000. Але вже в четвер глава Центробанку реабілітувався і на цьому тлі фунт на Форекс зміг відновити втрати, повернувшись до завершення тижня в район рівня 1,7050. У своєму виступі Марк Карні описав дві конкретні директиви, яким буде слідувати англійська регулятор. По-перше, британські банки повинні будуть пройти тест на цінову доступність, в рамках якого буде виявлено, зможуть власники іпотеки "потягнути" борговий тягар, якщо ставка буде підвищена на 300 б.п. По-друге, не більше 15% всіх іпотечних кредитів тепер можуть перевищувати 4,5 пункти поріг коефіцієнта позики до доходу, що обмежить обсяг ризикових позичок.

Форекс: Прогноз на тиждень 30 червня - 4 липня

Майбутня тиждень для деяких активів буде короткою (в США 4 липня відзначається День Незалежності, тому, зверніть увагу, що звіт по зайнятості в несільськогосподарському секторі США буде опублікований не в п'ятницю, а в четвер), але, незважаючи на це вона виявиться досить цікавою з точки зору публікується макроекономічної статистики.

На майбутньому тижні досить цікаву динаміку на Форекс може продемонструвати пара AUD/USD. У вівторок, 1 липня, чергове рішення щодо монетарної політики озвучить Резервний Банк Австралії. Пара на Форекс знаходиться досить близько до квітневого максимуму і навіть технічно можливий відкат до рівня 0,9320. А рішення регулятора, вірніше, супровідний заяву до нього у випадку, якщо воно виявиться недостатньо агресивним, може прискорити зниження. Нагадаємо, що в протоколі червневого засідання було відзначено, що темпи зростання економіки, швидше за все, будуть нижче, ніж це очікувалося раніше. До того ж, дорогий австралійський долар на ринку Форекс не надає їй підтримки. Тому цілком можливо, що регулятор продемонструє досить м'яку риторику, щоб натиснути на національну валюту.

Для EUR/USD на Форекс на майбутньому тижні буде цікава публікація рішення ЄЦБ щодо монетарної політики. Після того, як регулятор знизив у червні ставку і натякнув на можливість запуску програми кількісного пом'якшення, пара на Форекс утримувалася на досить низьких рівнях, час від часу роблячи спроби відновитися. Тому, якщо Маріо Драгі на прес-конференції натякне на можливість відмови від QE, EUR,USD може націлюватися на підйом до опору 1,37.

На початку нового тижня пара EUR/USD на ринку Форекс може опинитися під впливом даних щодо індексу споживчих цін Е18. Очікується невелике зростання показника, що може стати сигналом до того, що європейський регулятор поки утримається від запуску додаткових монетарних стимулів, що може надати загальноєвропейської валюті короткострокову підтримку.