ua en ru

Форекс: Огляд юаня на 21 лютого 2014 р

Курс китайського юаня до долара на Форексі знизився сьогодні ще на 30 пунктів до позначки 6,1176 за долар.

Курс китайського юаня до долара на Форексі знизився сьогодні ще на 30 пунктів до позначки 6,1176 за долар. Таким чином, валюта КНР на ринку Форекс показує гіршу тижневу динаміку з вересня 2011 р. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade, посилаючись на "Росія 24".

Причиною тиску на юань на Форексі стали слабкі макроекономічні дані, зокрема вчора вийшла вкрай слабка статистика ділової активності в виробничому секторі.

Однак про злам тренду поки говорити рано, пише місцеве видання China Securities Journal. Цілком можливо, що в першій половині року юань на Форексі буде схильний до підвищеної волатильності, але в кінці року може отримати підтримку на тлі відновлення західних економік.

Очікування ринку Форекс на подальше ослаблення також не істотні. Безпоставкових форвардні контракти знизилися на 0,7% до 6,1335 юанів за долар.

Тобто вони торгуються з дисконтом до спот-ринку лише в 0,7%.

Волатильність валютного курсу юаня тим часом показала на цьому тижні максимальний за три місяці стрибок. Показник виріс на 0,16% до 1,21%. Сьогодні зростання склало 0,1%.