ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 30 червня 2014 р

Євро на Форекс в понеділок, 30 червня, користується попитом і до 13:30 за київським часом досяг рівня 1,3650 дол.

Євро на Форекс в понеділок, 30 червня, користується попитом і до 13:30 за київським часом досяг рівня 1,3650 дол. Висхідний рух єдиної валюти на Форекс триває, незважаючи на вихід слабкої статистики по регіону. Так, річна інфляція в єврозоні в червні не змінилася порівняно з травнем, залишившись на мінімумі більш ніж за чотири роки - 0,5%. Таким чином, червень став дев'ятим поспіль місяцем, коли інфляція трималася нижче 1%.

Новини ринку Форекс. Але в цілому показник вийшов в рамках очікувань ринку Форекс. Варто відзначити, що до рівня інфляції було прикуто особливу увагу гравців, адже цього тижня відбудеться чергове засідання ЄЦБ. До нього на ринку Форекс очікується затишшя. "Учасники торгів чекають рішення єврорегулятора про процентною ставкою і кредитно-грошової політики в четвер. Від того, чи перейде він до більш жорстких заходів, буде залежати динаміка пари євро/долар в липні", - відзначає керуючий директор UFXMarkets Денніс де Йонг. В аналітичному відділі компанії трейдерам рекомендують утриматися від агресивних позицій щодо європейських валют до оголошення рішення ЄЦБ про монетарної політики.

Пара євро/долар на ринку Форекс змогла відірватися від рівня 1,36 і піднятися трохи вище. Але цей рух йде за принципом " від протилежного " : чим слабкіше американська статистика, тим енергійніше інвестори купують основну валютну пару, пояснює старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова.

У той же час велика гра на Форекс розгортається і в іншій парі фунт/долар. За словами Bodrovoj, тріумфальне сходження "британця" триває. Економіка Великобританії відчуває себе більш ніж впевнено. У I кварталі цього року ВВП Туманного Альбіону виріс на 0,8% в квартальному численні, а в річному - на 3%. При цьому досить непогано ростуть витрати домогосподарств. В результаті висхідний тренд в парі фунт/долар на Форекс залишається в силі. Покупці тут явно не бояться висоти і прагнуть в область 1,71 дол./фунт.