ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 27 лютого 2014 р

Провівши більшу частину торгових доби в середу, 26 лютого, у вузькому діапазоні 1,3755-1,3735, до вечора пара євро/долар на ринку Форекс знизилася до позначки 1,3662.

Провівши більшу частину торгових доби в середу, 26 лютого, у вузькому діапазоні 1,3755-1,3735, до вечора пара євро/долар на ринку Форекс знизилася до позначки 1,3662. Спочатку причини були не зрозумілі, проте потім аналітики пов'язали зниження євро на Форексі з геополітичними ризиками. Крім того, очевидний імпульс до зростання долар на ринку Форекс отримав завдяки несподівано хорошим даним з ринку житла США. Торги середовища пара євро/долар на Форексі завершила на рівні 1,3683.

Новини ринку Форекс. Євро на Форексі знизився проти долара після появи новин про те, що президент Росії Володимир Путін наказав провести раптові військові навчання за участю 150 тис. солдатів по всій країні, в тому числі поблизу північної межі України. Хоча міністр оборони Росії наполягав на тому, що ці навчання не пов'язані з поточними політичними подіями на Україні, зростання напруженості у відносинах між двома країнами стривожив інвесторів. Експерти пов'язують це з тим, що потоки енергоносіїв з Росії в Європу йдуть через Україну. Будь-які перебої в постачаннях негативно вплинуть на стан економіки та на єдину валюту.

Між тим, Міністерство торгівлі США (US Department of Commerce) повідомило напередодні про те, що продажі будинків на первинному ринку житла в січні досягли самого високого рівня з липня 2008 р. збільшився на 9,6% - до 468 тис. будинків в рік.

У четвер вранці, 27 лютого, пара євро/долар на ринку Форекс стабільно трималася в районі рівня закриття попереднього дня. До 10:00 за київським часом курс знаходився на позначці 1,3674, проте потім, протягом всього декількох хвилин, євро на Форексі знизився до 1,3651.

Трейдери банків говорять, що євро на Форексі знаходиться зараз у важкому становищі. Догляд пари нижче сильної підтримки 1,37 збільшує шанси на те, що послаблення євро на ринку Форекс продовжиться і в найближчим часом, можливо, під впливом того самого втечі з ризикових активів на тлі геополітичних ризиків, підкреслюють аналітики. Тим не менш у четвер у єдиної валюти на Форексі все ж є шанс відновити свої позиції, завдяки публікації звіту по ринку праці Німеччини. Є ймовірність, що показник безробіття значно знизиться, оскільки, згідно з даними PMI, лютий показав значний приріст робочих місць - якщо бути точним, максимальний з січня 2012 р. Якщо сюрприз з боку звіту буде дійсно приємним, можна чекати відновлення пари в район 1,3720, прогнозують експерти.

У четвер ринку Форекс належить побачити публікацію кількох цікавих звітів з США. Якщо буквально напередодні багато експертів говорили, що відстежувати спотворені погодними умовами показники не має сенсу, то реліз середовища по продажах на ринку праці дав надію. Обсяг замовлень на товари тривалого користування, кількість заявок на отримання посібників з безробіття, а також виступ Джанет Йеллен привернуть увагу ринку Форекс, хоча ймовірність побачити позитивні показники не так вже велика, підкреслюють експерти.