ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 25 червня 2014 р

Євро на Форекс трохи знизився проти деяких основних валют на азіатській сесії, відчуваючи тиск з боку надм'якої грошово-кредитної політики Європейського центрального банку, позитивного ставлення ринку Форекс до долара США і ослаблення схильності інвесторів до ризику.

Євро на Форекс трохи знизився проти деяких основних валют на азіатській сесії, відчуваючи тиск з боку надм'якої грошово-кредитної політики Європейського центрального банку, позитивного ставлення ринку Форекс до долара США і ослаблення схильності інвесторів до ризику. Разом з тим зниження євро на Форекс обмежував попит на нього в парі з британським фунтом.

Британський фунт на Форекс торгувався різноспрямовано. На думку головного аналітика брокерської фірми Commonwealth Foreign Exchange Inc. Омера Эсинера, напрямок політики Банку Англії останнім часом обмежує потенціал зниження фунта щодо долара США.

"Інвестори все ще очікують, що Банк Англії першим з ключових центральних банків почне нормалізацію грошово-кредитної політики, що має обмежити потенціал зниження фунта", - вважає Есінер.

Стратег-аналітик IG Стен Шаму зазначив, що пара фунт/долар на Форекс знову впала нижче 1,7000 після заяви керуючого Банку Англії марк Карні, який сказав, що економіка повинна почати використовувати вільні ресурси, перш ніж ставки можуть бути підвищені. Крім того, хоча ціни у Великобританії ростуть, схоже, що зростання заробітної плати обмежений, а це означає, що будь-яке підвищення ставок, очевидно, має бути поступовим і стриманим.

"Хоча пара фунт/долар) на ринку Форекс і відступила, існує досить сильний висхідний тренд, який дасть трейдерам можливість купувати пару на падіннях, - сказав Шаму. - Ця лінія висхідного тренда з липня 2013 року проходить в районі 1,6900".