ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 24 червня 2014 р

На азіатській сесії у вівторок пара долар США/японська ієна на Форекс торгувалася майже без змін, після того як початковий сплеск покупки ієни натрапив на зростання фондового ринку Японії.

На азіатській сесії у вівторок пара долар США/японська ієна на Форекс торгувалася майже без змін, після того як початковий сплеск покупки ієни натрапив на зростання фондового ринку Японії. О 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на ринку Форекс торгувалася по 101,94 проти 101,93 ввечері понеділка в Нью-Йорку.

Новини ринку Форекс. Ослаблення фондового ринку на початку сесії стимулювало покупку ієни як валюти-притулку. Потім долар на Форекс почав зростати, компенсуючи втрати, при переході фондового ринку на позитивну територію.

Разом з тим в ході сесії певний напрям руху долара так і не було визначено, оскільки торги на ринку Форекс проходили в відсутність нових орієнтирів і в дуже вузькому діапазоні.

Індекс Nikkei у другій половині дня (приблизно до 05.07 за Гринвічем) зріс на 0,1%, до 15 385,57, компенсувавши втрати, які він зазнав на початку сесії слідом за зниженням фондового ринку США.

Тепер інвестори на Форекс чекають на прес-конференції прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, (вона призначена на 09.30 за Гринвічем), на якій він розповість про свою стратегії зростання "третьої стрілі" плану розвитку економіки. Перші дві "стріли" - це пом'якшення грошово-кредитної політики та збільшення державних витрат.

Серед озвучених напрямків цієї стратегії - зниження податку на компанії, заходи з дерегулювання бізнесу та більш широке залучення жінок до якості трудових ресурсів. При цьому інвестори на ринку Форекс будуть прислухатися до нової інформації, яка могла б розбудити ринки.

Юдзі Камеока, головний валютний стратег-аналітик Daiwa Securities, сказав, що недавній спадний тренд прибутковості державних облігацій США обмежував зростання долара щодо ієни на Форекс, незважаючи на посилення схильності ринків до ризику на зростання світового фондового ринку і цін на сировинні товари.

Разом з тим, оскільки прибутковість держоблігацій США з початку червня проявляє ознаки формування дна, ієна стає вразливою і може знизитися по мірі посилення схильності ринку до ризику. Свідченням можливості такого розвитку подій стало ослаблення ієни на Форекс щодо австралійської і новозеландської і британської валюти. Це означає, що в парі з доларом США ієна на Форекс теж може почати знижуватися, сказав Камеока.

За його словами, якщо настрої бізнесу в США продовжать поліпшуватися протягом досить тривалого періоду, щоб підживити посилення схильності до ризику і підняти прибутковість держоблігацій США, ймовірно зміна напрямку руху пари долар/ієна на Форекс. Будь-новий індикатор економіки США може викликати такі зміни, додав він.

Пара євро/долар США на ринку Форекс впала до 1,3597 проти 1,3604, а євро/ієна - до 138,61 проти 138,67.

Крім прес-конференції Абе, пізніше у вівторок трейдери будуть стежити за індексом ділового клімату Німеччини за версією Ifo і виступом керуючого Банку Англії марк Карні, який доповість казначейським комітету парламенту щодо ситуації з інфляцією.

Індекс долара WSJ, який відображає вартість долара США проти кошика з інших валют, виріс на 0,01%, до 72,99, відзначають аналітики ринку Форекс.