ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 17 лютого 2014 р

Торги на Форекс в понеділок, 17 лютого, йшли неактивно. У США святкували День президентів.

Торги на Форекс в понеділок, 17 лютого, йшли неактивно. У США святкували День президентів. Валютна пара євро/долар на Форексі відкрила торговий день з позначки 1,3700, протягом дня піднімалася до 1,3722, але завершила торги на рівні 1,3703.

Новини ринку Форекс. Варто відзначити, що політична нестабільність в Італії не зіпсувала ринкових настроїв: ні італійські акції, ні облігації не проявили особливої реакції на події. Вихід на політичну арену Італії Маттео Ренці, можливо, стане навіть сприятливим подією для єврозони і її периферійних країн, вважають аналітики. Рейтингове агентство Moody's вже поспішило підвищити прогноз по суверенному кредитному рейтингу Італії з "негативного" до "стабільного", хоча і підкреслив, що до відставки колишнього прем'єра це не має ніякого відношення. У будь-якому випадку, зі зниженням економічних ризиків буде рости і попит на національну валюту на ринку Форекс, вважають експерти.

У вівторок, 18 лютого, економічний календар насичений даними з Німеччини і США. У Німеччині був опублікований індекс настроїв у ділових колах від дослідницького інституту ZEW. Дані вийшли гірше очікувань. За лютий значення індексу склало 55,7 пункту, тоді як в попередньому місяці його значення становило 61,7 пункту. Втім, звіт не так однозначна. Індекс поточних умов в лютому виріс до 50 пунктів порівняно з 41,2 пункту місяцем раніше. Ніяких особливих змін в динаміці пари євро/долар після виходу звіту не сталося. До 12:00 за київським часом пари на Форексі торгувалася на рівні 1,3724.

Той факт, що на ринках панує спокій і ніякого негативу по відношенню до європейських активів не зазначається, дозволяє припустити, що євро на Форексі зможе продовжити свою виграшну позицію - поки долара нічого протиставити натиску європейської валюти, вважають аналітики. Однак трейдери прогнозують, що після виходу негативних статданих пара євро/долар на ринку Форекс ще може дійти до рівня підтримки в області 1,3650. Аналітики чекають корекцію пари євро/долар на Форексі з метою 1,3657. У США у вівторок вийде статистика покупок цінних паперів.

Куди більше активності спостерігається в інших валютних парах. Одним з головних подій у вівторок на торгах в Азії стали дії Банку Японії. Помітне зростання на Форексі демонструє пара долар/ієна. До 12:00 за київським часом її курс становив 102,36. Бажання Банку Японії розширити монетарну базу "підкосило" захисну ієну. Ще наприкінці минулого року багато хто припускав, що Банк Японії постарається збільшити стимулювання економіки до моменту підвищення податку на споживання (аналог ПДВ), запланованого на квітень. Великі надії покладали саме на поточне засідання Банку Японії 17-18 лютого, оскільки за термінами це ідеальний час, щоб викликати ефект на фінансових ринках, пом'якшити "гірку пігулку" податкового навантаження і підтримати інфляційний тиск. Проте останнє засідання 21-22 січня, а точніше, супровідний заяву зародило сумніви щодо імовірності того, що саме у вівторок ми побачимо зміни в грошово-кредитній політиці ЦБ, оскільки за прогнозами регулятора, інфляційне зростання продовжиться протягом найближчих шести місяців, а, отже, немає потреби поспішати. Банк Японії, незважаючи ні на що, все ж зважився на розширення програми стимулювання, і це хороший стимул для зростання пари долар/ієна на ринку Форекс з найближчою метою на 102,60, вважають експерти.

Великобританія опублікувала у вівторок дані щодо споживчої інфляції. Річні темпи зростання індексу CPI в січні склали 1,9% проти прогнозу в 2%, базовий індекс CPI Core зріс лише на 1,6%, тоді як аналітики прогнозували підвищення показника на 1,9% після зростання на 1,7% в грудні. У місячному вираженні CPI знизився в січні на 0,6%, а базовий індекс знизився на 0,9%.

Споживча інфляція досягла цільової відмітки Банку Англії ще в грудні минулого року після майже чотирьох років перевищення. Ринок Форекс закладав в ціну ймовірність підвищення процентної ставки вже на початку наступного року, однак опубліковані у вівторок дані про інфляцію не підтвердили високого цінового тиску, у зв'язку з чим найближчим часом Банк Англії не буде підвищувати процентні ставки. До 12:00 за київським часом пари фунт/долар на Форексі перебувала на позначці 1,6669. Негативний показник в місячному численні і річний рівень нижче 2,0% дозволяють експертам припустити, що тепер підуть розпродажі пари фунт/долар на ринку Форекс з найближчою метою в районі 1,6650.