ua en ru

Форекс: Огляд USD на 4 червня 2014 р

Пара долар США/японська ієна на Форекс досягла місячного максимуму на торгах в Азії в середу після зростання дохідності казначейських облігацій США напередодні.

Пара долар США/японська ієна на Форекс досягла місячного максимуму на торгах в Азії в середу після зростання дохідності казначейських облігацій США напередодні. Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на ринку Форекс торгувалася по 102,68 після досягнення найвищого рівня з 2 травня на 102,81. На закритті торгів у Нью-Йорку у вівторок вона торгувалася по 102,50. На той момент прибутковість 10-річних казначейських облігацій зросла до 2,592%. Ще тільки минулого тижня прибутковість 10-літніх облігацій становила 2,4%. Це був найнижчий рівень з жовтня, повідомляє "Прайм".

"Нам все більше здається, що пара долар/ієна на Форекс не так вже переоцінена", - говорить Сюзуке Ямада, головний валютний аналітик Merrill Lynch Japan Securities.

"Настрої на ринку Форекс трохи змінилися", про що свідчить позитивна реакція інвесторів на новини про прогрес в таких реформах, як можливе зниження корпоративного податку і інвестиційна стратегія Державного пенсійного інвестиційного фонду.

За минулий тиждень японський фондовий ринок виріс, хоча в середу індекс Nikkei Stock Average незначно знизився. Але було б важко очікувати, що пара долар/ієна на ринку Форекс проб'є позначку 103 цього тижня в Азії без свіжих натяків з даних США по зайнятості, які можуть дати нові докази зміцнення економіки США, відзначає Ямада. До того як пізніше на тижні вийде звіт по зайнятості, інвестори будуть уважно стежити за наслідками засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), яке пройде в четвер, на тлі сильних очікувань подальших заходів пом'якшення. Що стосується інших пар на торгах в Азії, то австралійський долар на Форекс набрав обертів після більш сильних, ніж очікувалося, даних по ВВП багатою ресурсами економіки Австралії за 1-й квартал 2014 року. Пара австралійський долар/ієна на ринку Форекс торгувалася по 95,18 після досягнення 3-тижневого максимуму 95,45 проти 94,97.

Завдяки різкому зростанню гірничодобувного експорту, ВВП зріс на 1,1% порівняно з попереднім кварталом і на 3,5% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Аналітики очікували квартального зростання ВВП на 1% і річного зростання на 3,3%. Перед засіданням ЄЦБ пара євро/долар США на Форекс впала до 1,3612 з 1,3627. Пара євро/ієна виросла до 139,77 з 139,68 після досягнення 3-тижневого максимуму 139,97. Індекс долара WSJ, що відслідковує вартість долара проти кошика основних валют, підвищився на 0,12% до 73,51.