ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 3 березня 2014 р

На початку нового тижня попитом на ринку Форекс користується американський долар.

На початку нового тижня попитом на ринку Форекс користується американський долар. В результаті євро на Форексі відступив від завойованих у п'ятницю, 28 лютого, позицій і до 06:30 за київським часом у понеділок, 3 березня, торгується на позначці 1,378 дол. Учасники торгів на ринку Форекс таким чином відреагували на слабку статистику з Китаю.

Новини ринку Форекс. Темпи зростання промислового виробництва в Китаї знизилися до мінімальних з червня 2013 р. на тлі зусиль уряду щодо пожвавлення кредитування та інвестування, передає Associated Press з посиланням на дані промислової групи China Federation of Logistics & Purchasing (CFLP).

CFLP 1 березня повідомила, що індекс ділової активності в КНР в лютому знизився з рівня 50,5 пункту місяцем раніше до 50,2 пункту. Варто відзначити, що значення цього індикатора вище 50 пунктів за 100-бальною шкалою передбачає зростання економіки, нижче - скорочення. Зараз індекс знаходиться фактично на межі. Аналітики ринку вважають, що погані лютневі дані могли бути результатом впливом китайського Нового року, коли протягом двох тижнів (наприкінці січня - початку лютого) фабрики країни не працювали.

Зростання китайської економіки сповільнюється в міру того, як уряд намагається знизити залежність від інвестицій в промисловість та інфраструктуру і забезпечити більш стійке зростання за рахунок внутрішнього споживання. Однак ставка на бережливого китайця в чому не виправдовує себе, так і рости колишніми двозначними темпами, спираючись лише на внутрішнє споживання, економіці країни вкрай складно. У результаті відбувається болісна перебудова економічної моделі Китаю. Відлуння цієї перебудови - гальмування економіки, слабка статистика і турбулентність на ринку Форекс.