ua en ru

Форекс: Огляд USD на 24 лютого 2014 р

Євро на Форексі почав тиждень нейтрально. На 06:30 за київським часом понеділка, 24 лютого, валюта торгувалася на рівні 1,374 дол.

Євро на Форексі почав тиждень нейтрально. На 06:30 за київським часом понеділка, 24 лютого, валюта торгувалася на рівні 1,374 дол.

Новини ринку Форекс. Головною подією вихідних для Форекса стало завершення дводенного саміту міністрів фінансів і глав центробанків країн G20. На саміті було прийнято підсумкове комюніке, в якому цільові показники зростання світової економіки на найближчі п'ять років підвищені більш ніж на 2 п.п. понад поточного прогнозу, передає Reuters. Група з 20 країн також зобов'язалася, крім інших реформ, зробити конкретні дії для збільшення зайнятості та інвестицій.

Глава австралійського казначейства Джо Хокі, який брав нинішній фінансовий саміт, заявив, що комюніке є точкою відліку для нової кооперації в рамках G20.

"Ми вперше позначили цифру - реальні показники, яких ми маємо намір досягти, - заявив він в ході прес-конференції. - Ми хочемо, щоб ВВП світової економіки збільшився додатково більш ніж на 2 трлн дол., що створить десятки мільйонів нових робочих місць".

Втім, деякі колеги австралійського політика висловлювали менше оптимізму. Зокрема, міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле заявив, що досягнення певних показників зростання є дуже багатоплановим процесом і результати цього процесу не можуть бути гарантовані політиками.

Щоденна аналітика ринку Форекс зазначає, що амбітні, на думку деяких учасників саміту, цільові показники зростання цілком запозичені з підготовленого спеціально до зустрічі фінансової "двадцятки" доповіді Міжнародного валютного фонду (МВФ). У ньому, зокрема, йдеться, що проведення структурних реформ дозволить нарощувати ВВП світової економіки приблизно на 0,5% щорічно протягом наступних п'яти років, що в кінцевому рахунку збільшить світовий ВВП додатково на 2,25 трлн дол. Прогноз МВФ зростання світової економіки на поточний рік становить 3,75% і 4% на 2015 р.

Зазначається, що глава МВФ Крістін Лагард привітала "порядку зростання", закладену в комюніке фінансового саміту G20. Тим не менше, за підсумками дводенного засідання не було прийнято будь-якої докладної "дорожньої карти", яка відображала б, яким чином країни повинні будуть досягти поставлених результатів. Учасники саміту вважають, що в цей раз головним було домовитися про цілі. Тепер кожна країна повинна буде розробити свій власний план дій і стратегію зростання, які будуть представлені на основному саміті G20, який пройде в листопаді 2014 р. в австралійському Брісбені.

Відсутність якої-небудь конкретики на саміті G20, крім оптимістичного очікування більш високого зростання ВВП, дещо розчарувало ринок Форекс. У результаті євро почав тиждень нейтрально, більш того, протягом тижня валюта на ринку Форекс і зовсім ризикує розпочати піке вниз.

G20