ua en ru

Форекс: Огляд USD на 22 січня 2014 р

Євро на Форексі в середу, 22 січня, торгується нейтрально: 06:30 за київським часом він був оцінений ринком Форекс в 1,356 дол.

Євро на Форексі в середу, 22 січня, торгується нейтрально: 06:30 за київським часом він був оцінений ринком Форекс в 1,356 дол. Напередодні вийшов доповідь МВФ про перспективи світових економік.

Новини ринку Форекс. У цій доповіді фонд вперше майже за два роки покращив, а не погіршив свою оцінку перспектив глобальної економіки: він підвищив прогноз зростання світового ВВП в 2014 р. до 3,7% з 3,6%, що очікувалися в жовтні. Оцінка глобального зростання на 2015 р. збережено на колишньому рівні - 3,9%. Відносний оптимізм фонду щодо 2014р. обумовлений зростаючим зовнішнім попитом з боку розвинених економік і, відповідно, зміцненням експорту економік країн.

Разом з тим МВФ попереджає про збереження фактори уразливості в деяких регіонах і все ще присутніх ризики зниження темпів зростання економік. У числі нових ризиків, що вийшли на перший план, організація виділяє загрозу падіння активності у зв'язку з дуже низькою інфляцією у розвинутих регіонах, особливо в зоні євро. Як повідомив головний економіст МВФ Олів'є Бланшар, економічні моделі фонду вказують на вірогідність 20% дефляції в єврозоні в 2014 р., хоча базовий прогноз не передбачає дефляції.

Щоденна аналітика ринку Форекс. Прогноз МВФ в черговий раз нагадав європейським фінансовим владі про те, що єврозона йде по шляху Японії двадцятирічної давності, тобто дефляцією і невисоким економічним зростанням. Наслідки цього - банки-зомбі, збиткові корпорації, втрата конкурентоспроможності компаніями країни. Щоб хоч якось подолати ці негативні тренди, Банку Японії довелося включити друкарський верстат. Підсумки цієї політики спірні, так і підводити їх ще рано, але перспективи японської економіки (якщо не брати в розрахунок боргові проблеми країни) виглядають непогано.