ua en ru

Форекс: Огляд USD на 19 червня 2014 р

Долар США на Форекс впав проти основних валют після того, як Федеральна резервна система (ФРС) розчарувала інвесторів, які очікували зсуву до більш жорсткої грошово-кредитної політики і прискорення графіка першого підвищення процентних ставок.

Долар США на Форекс впав проти основних валют після того, як Федеральна резервна система (ФРС) розчарувала інвесторів, які очікували зсуву до більш жорсткої грошово-кредитної політики і прискорення графіка першого підвищення процентних ставок. Пара долар США/японська ієна на ринку Форекс впала на 0,1% до 102,04, тоді як пара євро/долар виріс на 0,2% до 1,3570. За результатами дводенного засідання Комітету з операцій на відкритому ринку ФРС заявив, що він скоротить покупки облігацій ще на 10 млрд доларів в місяць в липні до 35 млрд доларів. Цю міру очікувала більшість інвесторів на Форекс.

Новини ринку Форекс. Програма щомісячних покупок облігацій, спрямована на зниження довгострокових процентних ставок і стимулювання економіки, сприяла ослабленню долара. ФРС також знизила свої прогнози для зростання в цьому році. При цьому значна більшість керівників, як і раніше, очікують, що центральний банк почне підвищувати короткострокові процентні ставки в наступному році.

Тим не менш, центральний банк визнав поліпшення на ринку праці та зростання інвестицій компаній. Крім того, ФРС прогнозує, що ключова процентна ставка, яка зараз знаходиться близько нуля, досягне до кінця року 1,2% і 2,5% до кінця 2016 р. Це вказує на декілька більш швидке посилення протягом двох років, ніж очікувалося раніше. Але цей прогноз не передбачає наближення строків першого підвищення ставок, на що наділялися інвестори на ринку Форекс, так як багато з них готувалися до ставок на долар перед засіданням ФРС. Підвищення процентних ставок зробить долар більш привабливим для інвесторів, так як це підвищує прибутковість активів, деномінованих в доларах. "Заява ФРС ніяк не допоможе інвесторам, ставить на підвищення долара", - говорить Кріс Геффні, старший віце-президент і директор по продажам в EverBank World Markets. На своїй прес-конференції за результатами засідання ФРС, її голова Джанет Йеллен заявила, що не існує формули, згідно з якою центральний банк почне підвищувати короткострокові процентні ставки. "Це залежить від прогресу в економіці", - сказала вона.

Євро на Форекс, який відчував труднощі з тих пір, як Європейський центральний банк (ЄЦБ) оголосив про заходи щодо стимулювання економіки і боротьби з вкрай низькою інфляцією, знову виріс проти долара на тлі коментарів Йеллен. "Це зростання євро на тлі полегшення після того, як відбулася подія, пов'язане з ризиком того, що ФРС може зайняти більш жорстку, а не м'яку позицію, - говорить Майкл Вулфолк, старший валютний стратег-аналітик BNY Mellon. - Тому до початку поточної сесії на ринку Форекс було безпечно тримати євро". ФРС неодноразово заявляла, що хоче побачити зростання споживчих цін і поліпшення на ринку праці, перш ніж змінювати грошово-кредитну політику або підвищувати короткострокові процентні ставки.