ua en ru

Форекс: Огляд USD на 17 січня 2014 р

Долар на Форексі трохи додає у вазі у п'ятницю, 17 січня, і на 06:30 за київським часом головна валютна пара досягла позначки 1,361 дол.

Долар на Форексі трохи додає у вазі у п'ятницю, 17 січня, і на 06:30 за київським часом головна валютна пара досягла позначки 1,361 дол. Гравці на ринку Форекс купують американський долар, після того, як Сенат США схвалив законопроект щодо фінансування федерального бюджету в розмірі 1,1 трлн дол., передає Reuters.

Новини ринку Форекс. Голосування пройшло рівно через три місяці після закінчення 16-денного shutdown, що стало наслідком гострих дебатів з приводу фінансування програми медичного страхування, що отримала популярність як Obamacare. Законопроект був прийнятий 72 голосами "за". "Проти" висловилися 26 сенаторів. Президент США Барак Обама має підписати прийнятий документ, щоб надати йому силу закону.

До цього моменту фінансування уряду відбувалося на підставі тимчасової резолюції. Але в найближчі дні термін дії цієї резолюції закінчується. Тепер твердження законопроекту усуває на дев'ять місяців загрозу повторення бюджетного колапсу, який виник восени 2013 р., коли з-за відсутності фінансування тисячі працівників федеральних бюджетних установ були відправлені у вимушені відпустки, а економіка країни зазнала значних втрат.

Щоденна аналітика ринку Форекс покащывает, що світ навколо бюджету США - це хороший знак для покупців долара. Законодавці вирішили не загострювати деструктивний конфлікт, і в результаті довіру до американського долара зросла. Швидше за все, зростання американської валюти на Форексі в найближчі дні буде продовжуватися.