ua en ru

Форекс: Огляд USD на 17 червня 2014 р

Інвестори на Форекс позбувалися від долара США в обмін на активи-притулки перед майбутнім засіданням Федеральної резервної системи (ФРС), а також реагуючи на наступ сунітських бойовиків в Іраку.

Інвестори на Форекс позбувалися від долара США в обмін на активи-притулки перед майбутнім засіданням Федеральної резервної системи (ФРС), а також реагуючи на наступ сунітських бойовиків в Іраку. Пара долар США/японська ієна на ринку Форекс впала на 0,2% до 101,85, тоді як пара євро/долар виріс на 0,2% до 1,3566. Інвестори стурбовані, що центральний банк на своєму засіданні може продовжити свою поточну грошово-кредитну політику, що послабить долар на Форекс, говорить Джо Манимбо, старший валютний стратег-аналітик Western Union. ФРС може оголосити, що вона планує зберігати процентні ставки біля нуля протягом тривалого періоду в наступному році - довше, ніж очікують інвестори. Дводенне засідання Комітету з операцій на відкритому ринку ФРС розпочнеться у вівторок. Більш низькі процентні ставки роблять долар на ринку Форекс менш привабливим для інвесторів, скорочуючи прибуток за активами, деномінованими в доларах. Слабкість долара на ринку Форекс в понеділок "більше пов'язана з тим, що інвестори позбуваються доларів перед засіданням ФРС. Існує більш сильний ризик того, що ФРС зберегти більш м'який тон в орієнтирах, що негативно для долара", - вважає Манимбо.

Крім того, ескалація конфлікту в Іраку у вихідні спонукала інвесторів купувати активи, які схильні зберігати свою вартість в періоди потрясінь. Ціни на золото і більшість ринків облігацій зросли, тоді як багато фондові ринки впали. До початку поточної сесії валюти, за допомогою яких фінансують торги на різниці між процентними ставками, зміцнилися. Серед зростаючих валют можна відзначити японську ієну і євро. Євро на Форекс відновився проти інших валют у понеділок до початку сесії. Це сталося після того, як агентство Bloomberg News повідомило, що два центральні банки єврозони заявили: ЄЦБ може утриматися від заходів стимулювання, поки він оцінює баланси банків блоку. Європейський центральний банк (ЄЦБ)оголосив про заходи стимулювання 5 червня в рамках пакету дій, спрямованих на запобігання дефляції і стимулювання кредитування, які послабили євро на ринку Форекс. Тепер ефективність цих заходів, спрямованих на стимулювання кредитування в єврозоні, буде мерее визначеною, якщо банки утримаються від розширення кредитування у період оцінки активів, що, можливо, відкладе будь-яку політику, яка може послабити євро. Після цього євро на ринку Форекс зміцнився на 0,2% проти долара до 1,3565 проти 1,3534 до публікації статті. Пара євро/ієна на Форекс підскочила на 0,3% до 138,19 з 137,81. "Ходять розмови про те, що ЄЦБ, можливо, поки завершив пом'якшення політики, що може послабити тиск на євро", - говорить Манимбо.