ua en ru

Форекс: Огляд USD/JPY на 30 червня 2014 р

Долар США на Форекс впав до нового одномісячного мінімуму на азіатській сесії в понеділок, чому сприяли вийшли минулого тижня розчаровують дані з США, у тому числі переглянута оцінка зростання ВВП в 1-му кварталі.

Долар США на Форекс впав до нового одномісячного мінімуму на азіатській сесії в понеділок, чому сприяли вийшли минулого тижня розчаровують дані з США, у тому числі переглянута оцінка зростання ВВП в 1-му кварталі. В даний час увагу інвесторів на Форекс направлено на майбутню цього тижня публікацію даних по ринку праці в США.

Пара долар США/японська ієна на ринку Форекс впала до 101,31, найнижчого рівня з 21 травня, в той час як фондовий індекс Nikkei опустився на негативну територію на початку сесії після зниження на 1,4% у п'ятницю, яке стало найсильнішим для цього індексу з середини травня.

Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар США/японська ієна на Форекс торгувалася по 101,30 проти 101,40 в кінці сесії в Нью-Йорку в п'ятницю, в той час як індекс Nikkei повернувся назад на позитивну територію.

"Враховуючи посилення тиску на ієну з боку покупців, а також обережність стосовно даних по зайнятості, японські акції, швидше за все, залишаться під тиском найближчим часом", - сказав Дзюнъити Ісікава, аналітик IG Securities у Токіо.

За словами Кенго Судзукі, старшого валютного стратега-аналітик Mizuho Securities, пара долар/ієна на Форекс залишалася під низхідним тиском з моменту прориву вниз 200-денний ковзної середньої в районі 101,70.

Інвестори на ринку Форекс позбувалися від доларових позицій з середи, коли вийшла остаточна оцінка ВВП США в 1-му кварталі, показала скорочення на 2,9%.

Ці дані спонукали інвесторів і аналітиків переглянути свої прогнози для економічного зростання в США, так як багато хто побоюється, що зростання ВВП у поточному році буде відставати від прогнозованих раніше 3%.

В результаті виходу таких розчаровують даних зросла схильність інвесторів до покупки казначейських облігацій США, що призвело до падіння доходностей і чинило тиск на пару долар/ієна на ринку Форекс.

Пара євро/долар США на Форекс торгувалася по 1,3646 проти 1,3645, а пара євро/ієна - по 138,25 проти 138,35.

Індекс долара США WSJ, який відстежує вартість долара проти кошика основних валют, становив 72,73 проти 72,75.