ua en ru

Форекс: Огляд USD/JPY на 27 червня 2014 р

Долар США на Форекс впав проти японської ієни на азіатській сесії в п'ятницю, досягнувши 1-місячного мінімуму. Американська валюта постраждала через погіршення настроїв, викликаного слабкістю фондових ринків і негативними економічними даними США.

Долар США на Форекс впав проти японської ієни на азіатській сесії в п'ятницю, досягнувши 1-місячного мінімуму. Американська валюта постраждала через погіршення настроїв, викликаного слабкістю фондових ринків і негативними економічними даними США.
Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс впала до 101,43 проти 101,73 у четвер ввечері в Нью-Йорку.

Новини ринку Форекс. Настроїв на ринку Форекс пошкодило зниження індексу Nikkei Stock Average, який відреагував на падіння на Уолл-Стріт до початку поточної сесії. Долар на ринку Форекс швидко втратив імпульс на початку другої половини сесії, на короткий термін досягнувши 1-місячного мінімуму 101,31.

"Очевидно, ми спостерігали спекулятивні продажі, так як пара долар/ієна) впала нижче досягнутого напередодні мінімуму" 101,49. Це викликало продажу для обмеження збитків, говорить дилер одного японського банку. Індекс Nikkei демонстрував понижене на 1,3% в середині другої половини сесії, продовживши почалося раніше падіння і провокуючи покупки ієни.

На азіатських торгах долар залишався нижче ключової підтримки 101,70 на ковзної середньої за 200 днів. Тому учасники ринку Форекс кажуть, що американська валюта неминуче знижуватиметься на наступному тижні.

"Висока вірогідність того, що долар продовжить зниження, якщо уважно відслідковують індикатори, такі як дані США щодо зайнятості, очікувані на наступному тижні, виявляться гіршими за прогнози, каже Мінорі Утида з Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

За словами Утиди, долар на Форекс може випробувати на міцність річний мінімум 100,75 ієни на наступному тижні і пізніше, можливо, навіть більш низькі рівні - нижню половину району 100 або рівні нижче 100 ієн. Тим не менш, це падіння може бути лише тимчасовим, враховуючи ситуацію з попитом і пропозицією, що визначається такими факторами, як різниця між процентними ставками в США і Японії.

"Долара буде простіше відскочити" від такого мінімуму зважаючи покупок при падінні, каже Утида, який очікує, що наступного тижня пара долар/ієна на Форекс буде торгуватися в діапазоні 100,70-102,70.

Учасники ринку Форекс не відреагували на японські індикатори інфляції і зайнятості, опубліковані раніше в п'ятницю.

Базовий індекс споживчих цін (Core CPI) Японії в травні виріс на 1,4% з урахуванням корекції на податок з продажів, підвищений з 1 квітня, проти зростання на 1,5% місяцем раніше. Однак цей показник залишається в межах діапазону, очікуваного Хорухико Куродой, керуючим Банку Японії.

Дані по інфляції уважно відслідковуються як індикатор того, наскільки успішно центральний банк рухається до досягнення цільового рівня інфляції, що становить 2%.

Що стосується пари євро/долар на Форекс, то вона зросла до 1,3628 проти 1,3612, тоді як пара євро/ієна торгувалася по 138,24 проти 138,46.

Індекс долара WSJ, який відслідковує курс американської валюти проти кошика з інших валют, впав на 0,15% до 72,79.