ua en ru

Форекс: Огляд USD/JPY на 27 червня 2014 р

Долар США на Форекс трохи знизився проти японської ієни на азіатській сесії в четвер після публікації переглянутих даних по ВВП США за 1-й квартал, які виявилися гірше прогнозів.

Долар США на Форекс трохи знизився проти японської ієни на азіатській сесії в четвер після публікації переглянутих даних по ВВП США за 1-й квартал, які виявилися гірше прогнозів. В цілому ж торги по-як і раніше проходять без певного напрямку.

Новини ринку Форекс. Остаточні дані по ВВП США за 1-й квартал не зробили великого впливу на ринок Форекс. Інвестори проігнорували падіння цього індикатора на 2,9% річних, що було викликано погодними факторами, так як вони більше зосереджені на 2-му кварталі. У Токіо фондові індекси трохи зміцнилися в четвер. Це вказує на те, що слабкі дані США в цілому не вплинули на схильність інвесторів до ризику.

Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на ринку Форекс торгувалася по 101,75 проти 101,86 в середу ввечері в Нью-Йорку.

В середині ранкової сесії пара долар/ієна на Форекс впала до мінімуму 101,68, коли ринок оцінював дані, а японські експортери продавали долар проти ієни в рамках своїх регулярних розрахунків наприкінці місяця.

Незабаром долар на Форекс знову відскочив після падіння проти ієни нижче ковзної середньої за 200 днів. Деякі учасники ринку Форекс попереджають, що пара може перевірити на міцність нижні рівні діапазону, якщо вона знову зробить прорив нижче ковзної середньої за 200 днів. На момент написання статті пара торгувалася по 101,70.

Технічні графіки показують, що, коли долар на Форекс впаде нижче цієї ковзної середньої, він може зробити прорив з поточного вузького діапазону.

"Немає ніякої гарантії, що при падінні пара буде мати хорошу підтримку при торгівлі вище 101", - говорить Осаму Такасима, головний валютний стратег-аналітик Citigroup Global Markets Japan.

Тепер увага інвесторів на Форекс переключається на дані, включаючи дані за цінами в США за травень, які вийдуть пізніше в четвер, і дані по інфляції в Японії в п'ятницю. Якщо дані за цінами в США виявляться вище консенсус-прогнозу, то прибутковість за облігаціями США, ймовірно, зросте на тлі інфляційних побоювань.

Дані по інфляції Японії можуть мати більш важливі наслідки для ринку Форекс, якщо річна інфляція споживчих цін перевищить консенсус-прогноз, що становить 1,4%, з урахуванням підвищення податку з продажів 1 квітня, говорить Сусукэ Ямада, головний валютний стратег-аналітик Merrill Lynch Japan Securities. Такий результат ще більше знизить ймовірність будь-якого пом'якшення грошово-кредитної політики з боку Банку Японії в короткостроковій перспективі.

Тим не менш, враховуючи імунітет ринку Форекс до економічних даними, що спостерігається останнім часом, одна лише інфляція споживчих цін "не зможе зіштовхнути долар в нижню половину району 101", говорить Ямада. Він також додає, що потенційні геополітичні ризики або більш важливі дані, наприклад, число робочих місць поза сільським господарством США, які будуть опубліковані на наступному тижні, ймовірно, нададуть більш сильний вплив.

Що стосується інфляції, то Банк Японії дотримується думки, що інфляція споживчих цін, скоригована на підвищення податку, ймовірно, протягом деякого часу буде коливатися близько 1,25%, незважаючи на досягнення 1,5% у квітні. Тому навіть значення нижче очікуваного, ймовірно, не буде мати великих наслідків.

За словами Ямади, стійко низька волатильність пари долар/ієна на Форекс утримує багатьох інвесторів від ставок на валютному ринку. Він також додає, що поточний застій може зберігатися протягом наступних двох місяців.

Що стосується інших основних валютних пар на ринку Форекс, то в четвер вони також торгувалася майже без змін. Пара євро/долар на Форекс підвищилася до 1,3634 з 1,3629, а пара євро/ієна впала до 138,71 з 138,83.

Індекс WSJ, який відслідковує курс долара проти кошика з інших основних валют, знизився на 0,04% до 72,90.