ua en ru

Форекс: Огляд USD/EUR на 17 червня 2014 р

На Форекс курс долара США до євро зростає у вівторок в очікуванні дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС), який розпочнеться у вівторок.

На Форекс курс долара США до євро зростає у вівторок в очікуванні дводенного засідання Федеральної резервної системи (ФРС), який розпочнеться у вівторок. Більшість економістів прогнозують, що Центробанк продовжить згортання третього раунду програми кількісного пом'якшення (QE3), зменшивши його обсяги ще на 10 млрд дол, пише Фінмаркет.

Вартість євро на ринку Форекс опустилася в ході торгів до 8:13 за київським часом до 1,3559 дол. порівняно з 1,3574 дол. на закриття ринку в понеділок.

Згідно індексу Bloomberg Correlation-Weighted, відслідковує коливання валют 10 розвинутих країн, долар США на Форекс подорожчав на 0,3% за останній місяць, тоді як євро подешевшав на 0,8%, а ієна - на 0,2%.

"Долар дорожчає щодо інших 10 основних валют, - відзначає валютний аналітик Standard Chartered Plc в Сінгапурі Каллум Хендерсон. - Цьому сприяє закриття інвесторами "коротких" позицій по долару перед засіданням ФРС на випадок, якщо рішення американського ЦБ виявляться більш агресивними, ніж очікувалося".

Курс долара США на ринку Форекс відносно ієни піднявся у вівторок до 101,98 ієни проти 101,83 ієни напередодні.
Євро на Форекс зростає до ієни - пара торгується на рівні 138,29 ієни в порівнянні з 138,22 ієни за підсумками попередньої сесії.