ua en ru

Форекс: Огляд NZD на 4 червня 2014 р

Наприкінці сесії новозеландський долар на Форекс торгувався з пониженням проти долара США і австралійського долара на тлі побоювань, що зберігаються, з приводу впливу зниження цін на молочну продукцію на економіку країни.

Наприкінці сесії новозеландський долар на Форекс торгувався з пониженням проти долара США і австралійського долара на тлі побоювань, що зберігаються, з приводу впливу зниження цін на молочну продукцію на економіку країни. В кінці сесії в Веллінгтоні пара новозеландський долар/долар США на Форекс торгувалася по 0,8414 проти 0,8467 ввечері у вівторок, повідомляє "Прайм".

Пара новозеландський долар/австралійський долар на ринку Форекс торгувалася по 0,9080 проти 0,9131, а протягом сесії вона сягала 6-місячного мінімуму 0,9068. Новозеландський долар став відчувати тиск ще на нью-йоркської сесії вівторка, коли стало відомо, що ціни на аукціоні GlobalDairyTrade знизилися восьмий раз поспіль. У вівторок ввечері індекс аукціону знизився на 4,2%, а ціни на сухе незбиране молоко впали на 8,5%. "Таке різке падіння для нас і для ринку було дещо несподіваним. Після виходу даних пара новозеландський долар/долар США на Форекс втратила третину цента", - сказав валютний стратег-аналітик Bank of New Zealand Райко Шаріф. За його словами, аукціони молочної продукції привертають все більше уваги за кордоном, служачи індикатором ринкових цін в Новій Зеландії. "Зрозуміло, для валютних трейдерів вони корисніше, ніж гнітюче застаріла офіційна статистика", - сказав Шаріф.

Беручи до уваги обсяги експорту молочної продукції з Нової Зеландії і негативний вплив зниження цін на неї на економіку країни, ринок Форекс переглядає темпи зміни процентної ставки в поточному році. Деякі учасники ринку вважають, що графік не буде таким крутим, як прогнозувалося раніше, сказав Алекс Хілл з HiFX. В результаті пара новозеландський долар/австралійський долар на Форекс досягла 6-місячного мінімуму, оскільки "вона сильно залежить від різниці процентних ставок по цих двох валют", - сказав він, додавши, що черговим важливим подією, яка матиме вплив на новозеландський долар, буде засідання Резервного банку Нової Зеландії в четвер.