ua en ru

Форекс: Огляд JPY на 2 червня 2014 р

Японська ієна на Форекс ослабла проти інших основних валют у понеділок на азіатській сесії після виходу кращих, ніж очікувалося, даних щодо виробництва в обробній промисловості Китаю, що знизили побоювання щодо різкого уповільнення темпів зростання другої за величиною економіки в світі. Стійкість акцій на торгах у Токіо також сприяла зростанню схильності інвесторів до покупки ризикованих активів, після того, як за підсумками сесії в п'ятницю фондові індекси Dow Jones Industrial Average і S& P 500 зріс до рекордно високих рівнів. "Зростання Nikkei Stock Average досить значний", - сказав Атсуси Хірано, глава валютного відділу Royal Bank of Scotland в Японії.

Новини ринку Форекс. Ключовий індикатор стану японських акцій торгувався з підвищенням на 2% у другій половині азіатської сесії. Згідно з опублікованими в неділю даними, офіційний індекс менеджерів з постачання для виробничої сфери Китаю зріс до 50,8 у травні проти 50,4 в квітні. Опитані Dow Jones економісти в середньому прогнозували зростання цього індексу до 50,6. Новина про те, що страхова компанія Dai-ichi Life Insurance Co. розглядає можливість придбання компанії по страхуванню життя в США також спровокувала продажі японських ієн та купівлі доларів США на Форекс.

Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар США/японська ієна на ринку Форекс торгувалася по 102,04 проти 101,79, а пара євро/японська ієна 139,07 проти 138,73. Надалі протягом торгового дня увага інвесторів буде спрямована на публікацію індексів менеджерів з постачання (PMI) в Європі і США, а також на те, яким чином на ці дані відреагують прибутковості казначейських облігацій США. "Сильні дані, швидше за все, спровокують зростання доходностей і нададуть підтримку парі долар США/ієна на Форекс", - сказав Акіра Морога, керуючий валютного відділу Aozora Bank. Тим не менш, інвестори на Форекс, швидше за все, проявлять стриманість в даний час, оскільки найбільш значущі події, такі як рішення Європейського центрального банку за процентною ставкою і дані по зайнятості поза сільським господарством у США, заплановані на другу половину тижня.