ua en ru

Форекс: Огляд GBP/USD на 8 липня 2014 р

У вівторок, 8 липня, на ринку Форекс затишшя. Головна валютна пара на Форекс на 14:00 за київським часом консолідується трохи нижче рівня 1,36 дол. Гравці не роблять активних дій.

У вівторок, 8 липня, на ринку Форекс затишшя. Головна валютна пара на Форекс на 14:00 за київським часом консолідується трохи нижче рівня 1,36 дол. Гравці не роблять активних дій. Втім, такої ж стратегії вони дотримувалися і напередодні.

Новини ринку Форекс. Напередодні пара євро/долар на Форекс весь день балансувала на межі 1,36, то спускаючись трохи нижче, то повертаючись знову вище. Додатковим фактором тиску на котирування стали слабкі показники промислового виробництва Німеччини, підтвердили, що найбільша економічна система Європи може не потягнути весь вантаж периферійної єврозони. У вівторок варто звернути увагу на дані про торговому балансі зони євро: якщо і тут обсяги експорту продовжать падати, вказуючи на зниження ділової активності, може початися новий виток розпродажів європейської валюти на Форекс, вважає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова.

Деяка активність спостерігається в іншій валютній парі долар/фунт на Форекс. Фунт відійшов від максимумів і до зазначеного часу торгується на позначці 1,711 дол. Головною новиною стали слабкі дані про виробництво в обробній промисловості Великобританії в травні. Показник несподівано для ринку Форекс знизився порівняно з попереднім місяцем. Про це повідомило у вівторок Національне бюро статистики Великобританії (ONS). У той же час бюро статистики зауважує, що щомісячні дані не є ознакою слабкості економіки.

Обробна промисловість в травні скоротилася на 1,3% в порівнянні з попереднім місяцем. Це перше зниження показника з листопада минулого року і найбільше падіння з січня 2013 р. Що стосується динаміки показника в річному обчисленні, британська обробна промисловість, як і раніше відчуває себе непогано, демонструючи зростання на 3,7%. Спираючись на ці дані, ринок Форекс не сильно просадив фунт, і в другій половині дня спостерігається його відновлення.